Статия: Как да намалим болките в ставите

2
Добави коментар
visionbg
visionbg

Статия: Как да намалим болките в ставите

Есента е сезонът, в който ставите ни започват да изтърпяват наказанието си за това, че през лятото са били твърде активни. Вследствие от по-големите натоварвания по време на летните почивки, се появяват болки в ставите и обостряне на остеохондрозата.

Освен голямата физическа активност, към причините за обостряне на ставните болки можем да отнесем и есенните студове, течението, прищипванията и възпаленията на гръбначно-мозъчните нерви и коренчета, както и някои инфекциозни заболявания. При това болките и обострянето на остеохондрозата могат да сполетят не само възрастни, но и млади хора.

Болката

Заболяването може да започне рязко и неочаквано: докато човек си връзва връзките на обувките, докато вдига нещо паднало на пода – навежда се и не може да се изправи. Завърта глава и край – пронизваща, рязка и нетърпима болка.

Острият болезнен синдром трябва да се премахне. Първо, да се ограничи движението: едно рязко раздвижване на заболялата става не само е много болезнено, но и опасно, защото могат да се получат усложнения.

След това ставите трябва да се загреят със специален мехлем или гел, а възпалението, предизвикващо болка, по възможност, да бъде пресечено. Лекият EnjoyNT Харпаго гел на Vision, създаден на основата на натурални растителни екстракти, облекчава общото състояние, намалява болката и подуването на ставите.

Влизащият в състава на гела Кайенски пипер (чили) има загряващ ефект и намалява болките при остеохондроза, подобрява кръвообращението и ускорява процеса на регенериране на увредените тъкани.

Но за разлика от други аналогични средства, намаляващи болките в ставите, Харпаго гел не се ограничава само със загряването на тъканите. Главният действащ компонент на EnjoyNT Харпаго гел е Дяволският нокът. Тази билка е известна с противовъзпалителното и обезболяващо си въздействие върху гладката мускулатура и ставите. Той намалява отока, премахва възпалението и възвръща радостта от движението. Третият компонент на гела – фъстъченото масло – стимулира възстановяването на тъканите след травми и физически натоварвания.

Но за да се премахне острата болка в ставите и да се нормализира състоянието им, не е достатъчно само външно въздействие. Натуралнотия продукт EnjoyNT действа отвътре, като подпомага възстановяването на ставите и костно-мускулната тъкан.

В състава му има цял комплекс от необходими при обострена остеохондроза вещества: екстракт от бамбук, глюкозамин, хондроитин и MСM (метилсулфонилметан).

Екстрактът от бамбук е онова ноу-хау в комплекса, което укрепва костната тъкан и я пази от загубата на минерални вещества.

Глюкозаминът подпомага процеса на възстановяване на увредения хрущял и влияе на обмяната на веществата в хрущялната тъкан.

Хондроитинът предпазва хрущялите от преждевременно разрушаване.

МСМ (метилсулфонилметанът) има противовъзпалително и антиоксидантно действие. Метилсулфонилметанът е сяросъдържащо органично съединение. Сярата влиза в състава на белтъчините, изграждащи мускулите, сухожилията и костите на човека. За един от най-добрите източници на този елемент се смята МСМ: Той съдържа 34% бионалична сяра.

Добавките, съдържащи МСМ, имат ярко изразено противовъзпалително действие, намаляват болките в ставите и сухожилията и освен това, нямат почти никакви странични ефекти. МСМ участва в регенерирането на клетките и благодарение на него мембраните по-добре пропускат хранителни вещества. Комбинираното използване на МСМ и глюкозамин повишава ефективността на мерките в борбата срещу остеоартрита. Важно е и това, че организмът сам насочва МСМ точно към онези тъкани, които имат нужда от него.

Този компонент се внася много трудно в тялото. Той се съдържа само в някои видове храни и то в крайно недостатъчни количества. Не са особено ефективни и мехлемите и геловете, съдържащи МСМ — проникването му през кожата е много слабо.

В тандем с EnjoyNT Харпаго гел, комплексът помага максимално бързо да се неутрализират последствията от натоварванията през лятото и «вдига на крака» и в пряк и в преносен смисъл.

Изпреварване на събитията

Известно е, че най-доброто лечение е профилактиката. Затова, още през есента е необходимо да се започне подготовка за следващия летен сезон с укрепване на костно-мускулната система.

Важна част от тази подготовка трябва да са умерените физически натоварвания и гимнастиката. А необходимо условие за гимнастиката е предварителната подготовка и загряването. Компонентите на EnjoyNT Харпаго гел улесняват тренировките. Нанасянето на гел преди самото физическо натоварване предотвратява болката в ставите и обострянето на остеохондрозата и спомага да се избегнат спортните травми и разтеженията. Използването на Харпаго гел след натоварвания премахва умората в мускулите.

Известно е, че една от причините за остеохондрозата е износването на ставния хрущял и точно затова трябва редовно да се използват храни, които подобряват състоянието му (желета, пача, конфитюри, мармалади и други храни, които включват желиращи компоненти), както и комплекси с глюкозамин и хондроитин.

БАД EnjoyNT съдържа глюкозамин, спомагащ за максимално бързото възстановяване на увредените хрущяли и хондроитин, който изпълнява ролята на строителен материал за изграждане на нова, здрава хрущялна тъкан. Третият компонент – МСМ (метилсулфонилметан) – поддържа резултата от първите два.

В състава на комплекса влиза също уникалният екстракт от бамбук, който до този момент не е използван в подобни формули. Той стимулира изграждането на колаген в костната и съединителната тъкан и участва във възстановяването на хрущяла. Започнете да се готвите за лятната си активност догодина още през тази есен, за да не ви притесняват болки в ставите и изостряне на остеохондрозата нито в летните горещини, нито в зимните студове.

Източник: www.vozz.org