Душ Кабини Цени

1
Добави коментар
valjord
valjord

 

В последно време душ кабините се превърнаха в универсално решение за банята. Вграждайки душ кабина, вие разделяте банята на сухо и мокро пространство и по този начин тя става много по-лесна и практична за поддържане и използване. Ако сте взели решение да си купите нова душ кабина, но не сте наясно какво точно търсите и какъв бюджет да си определите, не се отчайвайте. Тук можете да прочетете малко информация, която да ви помогне в избора на подходящата душ кабина за вашата баня.

 

Какво трябва да знаем при избора на душ кабина?

 

Има различни видове душ кабини – овални, квадратни, правоъгълни или с асиметрична форма. При определянето на цената на душ кабината има значение не само формата, размерите, но и цветът на профила, типът стъкло и др. В общия случай използваното стъкло за повечето душ кабини е с дебелина 6-8 мм.

Някой марки включват в цената на душ кабината и поддушовото корито, докато други ги продават поотделно. Поддушовите корита варират от 150 до 220-230лв. Такава е и разликата в цената на душ кабини без и душ кабини със поддушово корито.

Ако харесвате овалните душ кабини като форма, на пазара можете да откриете такива на цени от 270 до 2,500лв. По-евтините модели са от прозрачно стъкло с плъзгащи се врати и профил лъскав хром. По-скъпите варианти над 1000лв. са изработени с отваряеми врати, прозрачно или матирано стъкло по избор, профил от сребърен полумат или сребърен блясък.

Правоъгълните и квадратните душ кабини са на цени между 350 и 1200лв. По-евтините са с плъзгащи се врати, матирано или прозрачно стъкло, бял цвят на профила. На средна цена са модели с профил от лъскав хром. По-скъпите душ кабини са изработени с отваряеми врати и хром лъскав.

От значение е и типът врата на душ кабината. Душ кабините със сгъваеми врати тип хармоника варират от 920 до 1,250лв. Душ кабините с плъзгащи се врати са най-разпространеният вариант и варират от 300лв до 1,700лв. Кабините с отваряеми врати са по-скъпи, на цени от 600 до 2,500лв.

Ако желаете да закупите душ кабина по поръчка с ваши размери и изисквания за стъкло, профил и др, цените могат да варират от 700 до 1500 лв. или повече, в зависимост от избора на материали.

Луксозните душ кабини са по-уникални като дизайн и варират с цени между 780 и 14,000 лв. Съставени са от лъскав хром/сребърен полумат/сребърен блясък или хром сатен като профил. Можете да избирате сред модели със стъкла с различни фигурални мотиви, който също дават своя принос в цялостния дизайн и атмосфера на вашата баня.

Ако желаете да поглезите вас и вашето семейство можете да избирате сред различни модели парни или хидромасажни душ кабини. Парните душ кабини са на цени между 2,600 до 7,000лв. Хидромасажните душ кабини се произвеждат в 2 варианта с или без парогенератор и цените им варират от 900 до 5,000 лв.

 

Цената на душ кабината зависи от вас!

 

Колко пари да определите за нова душ кабина, решавате вие, според това дали желаете по-опростен дизайн или кабина от по-луксозен тип. Но независимо на какъв тип душ кабина сте се спрели, не забравяйте да съобразите размерите на вашата баня. След това остава само да се радвате на новата си придобивка и да се ползвате от нейната практичност.