Директни полети от София до Ню Йорк и Чикаго

1
Добави коментар
agent
agent

Директни полети от София до Ню Йорк и Чикаго

Резервации на самолетни билети за директни полети от София до Ню Йорк и Чикаго

Последният полет на Авиокомпания „Балкан“ до Ню Йорк е през далечната 1999 година.  15 години от тогава липсва директна линия от България до САЩ и всички българи изтормозено пътуваха с прекачване. За радост на българските граждани, ползуващи тази дестинация българската Авиокомпания ВН Air-Balkan Holidays e получила лиценз от САЩ да лети през океана директно и това се очаква да стане през пролетта на 2015г. Авиокомпания ВН Air-Balkan Holidays ще свързва с директни полети София с Ню Йорк и София с Чикаго.

За тази цел авиокомпания ВН Air Balkan Holidays вече извършва своите тестови полети на летище София със самолет А330-200. Луксозното возило е  окомплектовано с 24 седалки в бизнес класа и 242 в икономична класа. То е взето на лизинг и е минало пълно техническо обслужване – с други думи е в отлично летателно състояние.

В момента се набира състава от пилоти, стюардеси, инженери и кетъринг. Предвижда се полетите да са 4 пъти седмично, като се разчита на пътникопоток от съседни държави: Гърция, Македония, Сърбия, Румъния и Албания.

Откриването на тази авиолиния е част от проект за полети до Китай, Индия и Русия. Резервации за самолетни билети от София до Ню Йорк и Чикаго ще бъдат възможни още през есента на 2014 г.

А ако Ви се налага да пътувате до САЩ преди пролетта на 2015г, може да разгледате директните полети от летище Истанбул до Ню Йорк или Чикаго с Турски Авиолинии ТУК.