Dream Theater издават през септември концерта си в Бостън

8
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Tweet

Pin It

Номинираните за Grammy титани на прогресив метъла Dream Theater издават на Blu-Ray/ DVD ‘Breaking The Fourth Wall (Live From The Boston Opera House)’.

Меломан.бг във Facebook

Невероятният концерт на групата в Boston Opera House от 25-ти март 2014 излиза на 30-ти септември.

Продуциран от самия китарист на Dream Theater John Petrucci, заснет и режисиран от Pierre и François Lamoureux, миксиран и мастериран от Richard Chycki, “Breaking The Fourth Wall (Live From The Boston Opera House)“ е дълъг над 2 часа и улавя специалната вечер, включваща гост участията на хора и оркестъра от Berklee College of Music.

Колекцията ще е налична в различни формати, сред които Blu-Ray, двойно DVD и ексклузивно делукс Blu-Ray / тройно CD издание, съдържащо постер и налично само в онлайн магазина на групата. Освен това, наскоро Dream Theater пуснаха видео към живото изпълнение “The Looking Glass“, част от концерта “Breaking The Fourth Wall (Live From The Boston Opera House)“.

John Petrucci от Dream Theater коментира специалното събитие с думите: “По много начини това бе като завръщане у дома за бандата, имайки предвид историята на Dream Theater, която е силно обвързана с Berklee. Тъй като аз и John сме възпитаници на университета, а Mike е професор там вече 10 години, да свирим заедно със студенти от колежа Berklee беше огромна чест и тръпка. Невероятно благодарни сме за усилената работа на всички, направили това специално събитие реалност и участвали в него.“

Той продължава: “Всички инструменталисти и вокалисти от Berklee College постигнаха нещо забележително тази вечер и беше невероятно да бъдат дирижирани на живо от техния студент Eren Başbuğ  в Opera House, след като станаха част от последния ни студиен проект в същия състав. Dream Theater винаги сме имали страхотна връзка с град Boston и знаехме, че в комбинация с Opera House вечерта ще се превърне в историческа спирка от нашето световно турне ‘Along For The Ride’ и определено ще си струва да бъде заснета на видео. Красиво режисиран от Pierre Lamoureux и брилянтно миксиран и мастериран от Richard Chycki, концертът според мен е връхна точка в нашата близо 30-годишна кариера като банда. Очакваме с нетърпение премиерата му тази есен и наистина се надяваме, че всички ще му се насладят!“

Концертът “Breaking The Fourth Wall (Live From The Boston Opera House)“ на Dream Theater ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It