Boho Style – модата на дръзките и свободните. Кратки, но полезни съвети.

13
Добави коментар
eruler
eruler

ежедневното облекло и бързо ще постигнете Boho ефект. Към бялата туника и любимите джинси, добавете стилен шал с богата бродерия, няколко гривни, многопластов гердан. Грабнете голямата си кафява кожена чанта, обуйте гладиаторски сандали и Boho визията Ви е готова.  

Детайлите говорят за вас, хората ги забелязват и дори коментират. 

 

3. Цветовете са най-важните, характерните цветове са наситените естествени т.н. „цветове на земята“.  Фокусирайте се основно върху маслиново зелено, кафяво, черно, каки, екрю.  След това можете да надградете с детайли в златно, сребристо, тъмно червено, тъмно лилаво. Но не забравяйте, че комбинации с повече от 3-4 цвята ще претоварят визията и ефекта ще е нежелателен.

4. Колкото и самочувствие да имате и смятате, че няма нищо, което да е в повече за една Boho визия, ще трябва да не се съглася с вас. 
Избягвайте претрупването с пластове дрехи, избягвайте твърде дълги рокли и големи свободни туники, джинси. Избягвайте дрехи и аксесоари, под които се изгубва силуета на тялото Ви. Прекалено дългите и големи дрехи правят тялото Ви да изглежда малко и не естествено – едва ли желаете това да постигнете с новите си дизайнерски дрехи купени наскоро. Внимавайте с размерите на облеклото особено ако сте и с по-нисък ръст.

 

5. Boho модата в днешно време носи вдъхновенитео си в голяма степен от стиловете от 60те и 70те. Така, че има доста винтидж дрехи, които ще могат да Ви помогнат да завършите визията си. 

Потърсете в гардероба майка или баба и съживете дрехите – флорани поли, туники и рокли с незабравимите дантели от онова време, кожените чанти със специфичното закопчаване, шалове, гривни и гердани.

 

6. Пластовете в облеклото… обичам го този стил. Сложете базов потник и обуйте любимите джинси, после сложете подходяща лека жилетка. След това добавете пласт от подходящи аксесоари – шал, нежен гердан, завършете с гривни в унисон. Мисля, че сте готови!

 

7. Етно мотивите могат да завършат Boho стилът Ви по един много автентичен начин. Дрехи и аксесоари с принтове в африкански мотиви, гривни и гердани в индиански мотиви. Златни и сребърни аксесоари от старата българска традиция също ще се впишат перфектно. Можете да експериментирате с много и различни мотиви, но помнете нека бъдат само детайл към дрехите Ви, не прекалявайте.

Надявам се успяхме да бъдем полезни с краткия ни синтез на Boho стилът. Красотата е това, което ни радва.

                                                                                             

                                                                                              По материали от thechicfashionista.com