Испански сватбени традиции и обичаи

14
Добави коментар
denisperalta
denisperalta

 

   Онлайн справочник “ Ресторанти Сватба Варна“ и някои интересни факти, свързани със сватбите в Испания. 

      Има много неща, които правят испанските сватби различни от сватбите в други части на света. Испанската култура има богати традиции. Онлайн справочник „ Ресторанти Сватба Варна” Ви представя някои от тях: 

   В нощта преди сватбата, ръчно направени фенери са били използвани, за да осветяват пътя от дома на младоженеца до дома на булката. След това семейството на младоженеца носи подаръци за семейството на булката. На младоженеца не е позволено да види годеницата си преди сватбата и това е отговорност на бащата на булката. Той трябва да я държи скрита преди сватбата и да предаде дъщеря си пред олтара. Както във Франция, младоженецът придружава майка си надолу по пътеката. 

   Според онлайн справочник “ Ресторанти Сватба Варна“ сватбената церемония в Испания започва много по-късно.

   Това се дължи на желанието на местните да се избегне горещото лятно слънце. Обикновено церемонията започва към  шест или седем часа следобед, а след това празненствата продължават до четири или пет сутринта. Момичето, което носи цветята и момчето, което отговаря за пръстените са  традиционно  облечени като миниатюрни версии на булката и младоженеца. Една важна част от церемонията се нарича arras (златни монети). Това са 13 златни монети, които символизират Исус и неговите 12 апостоли. Те са  благословени от свещеника и се дават на булката с обещание от младоженеца да се грижи и подкрепя съпругата си. Булката има някой, който й държи букета по време на церемонията. Докато тя носи броеница и библия. Портокаловите цветчета са  изборът на испанските булки, защото те символизират щастие и удовлетворение. Може да  ги видите  видите в букета, украсата и  дори в косата на булката. Използването на мантила  е обща практика в Испания. Булките носят черни копринени рокли, за да символизират тяхната преданост до края на живота. Въпреки това през последните години булките носят и бели рокли. В испанската култура булката и младоженецът носят пръстените на дясната си ръка. 

    Сватбата се заплаща от различни „спонсори“ като всички участват в различни части на церемонията. Те са тези, които ще носят arras или въжето в църквата. Въжето или броеницата е друга традиция, където то се поставя върху булката и младоженеца за защита на техния съюз. След церемонията, мариачи, салса музика или испански китарист ще допринесат за настроението. Организира се и фламенко шоу за гостите. По време на първия танц, гостите образуват форма на сърце около младоженците и ги аплодират. Предпочитани ястия  са паелята или някои други ястия с морски дарове и разбира се сангрия. В Мексико вероятно ще се включва пикантен ориз, боб и пържола, съчетана с пикантен доматен сос. Характерни са бадемовите бисквитки в допълнение към тортата. Освен хвърлянето на букета, неангажираните дами на партито носят специални игли с главата надолу. Ако се е загубила, жената ще бъде следващата, която ще се ожени. 

   Онлайн справочник „ Ресторанти Сватба Варна” Ви запозна с някои от испанските обичаи и традиции. Очаквайте интересни факти и за други обичаи.