Стрии! Ами сега!

1
Добави коментар
theones
theones

Стрии! Ами сега!

авг 25, 2014
Здраве

0

Летните месеци, са едни от най-големите издайници на несъвършенствата в женската фигура. Излишни килограми, целулит и стрии, лятото всички те много трудно могат да се прикрият и вероятността за увеличаване на дискомфорта ни е доста голяма. Така се получава, когато не сме мислили навреме. Цяла зима сме хапвали каквото ни дойде под ръка, не сме се замисляли кое е здравословно и кое не, и сега проблема е виден.

Именно пролетта, преди да дойдат летните месеци и да отидем на плажа, всяка една жена се подлага на какви ли не драстични и прекалено крайни мерки, само и само да се свали някой и друг излишен килограм. Това обаче, крие много рискове. Един от тях е появата на стрии. Ако кожата не е достатъчно хидратирана, при рязко сваляне или качване на килограми, тя се разтяга на места и се получават стрии. Разходете се по улиците и обърнете внимание, колко много жени имат стрии по тялото си и най- вече в задната част на краката, на корема и по вътрешната страна на ръцете.

Какво да направим за да не се сдобием със стрии?

Отговорът е много прост- поддържайте кожата си достатъчно хидратирана и не се подлагайте на строги диети за драстични сваляния на килограми, което означава, че не трябва да си позволявате и да качвате бързо килограми. Внимавайте много, защото веднъж появили се, стриите почти не се заличават напълно. Те ще си останат завинаги с Вас, за да напомнят за неразумните действия предприети от Вас, в един или друг момент от живота.

Как да хидратираме кожата си?

Много просто – пийте вода. Задължително, 1,5 литра вода всеки ден. Всяка една клетка в тялото ни се нуждае от тази безценна течност, още повече кожата, която покрива цялото ни тяло и всеки един орган в него. Когато говорим за хидратация, трябва да забравим за хидратиране чрез газирани напитки, които само привидно утоляват жаждата. Пийте само вода, фрешове и чайове. Напоследък се заговори, за качеството на водата в пластмасовите бутилки. Кой е прав и кой не, ние не можем да определим, но все пак, ако е възможно избирайте бутилирана минерална вода в стъклени бутилки.

 Никакви строги диети за сваляне на няколко килограма!

Комбинацията от такава диета и не добре хидратирана кожа, неминуемо ще доведе до появата на стрии. Отслабвайте бавно и здравословно. Бързото сваляне на килограми не е решение на проблема. Бързо свалените килограми, бързо се и качват, след приключване на диетата. Затова, внимавайте какво ядете и по колко. Заменете белия с пълнозърнест хляб. Не яжте вечер и не пропускайте основните си хранения през деня. Ако внимавате какво ядете и кога го ядете, задължително ще свалите няколко килограма. Ако искате да нямате стрии, отслабвайте бавно!

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 9.7/10 (3 votes cast)

Стрии! Ами сега!, 9.7 out of 10 based on 3 ratings

tweet

Забравете за газираните безалкохолни напитки

За да отслабнете, намалете захарта

Свързани статии

Здравословно…

яну 12, 2015 0

Щадете организма си…

ное 26, 2014 0

Веднъж диета, после…

ное 25, 2014 0

Още от тази категория

Как да се грижим за…

яну 08, 2015
0

При настинка и…

дек 12, 2014
0

Магнезият е…

окт 14, 2014
0