Справочник “Ресторанти Варна” Ви представя ресторант “ Poste Vecie”.

16
Добави коментар
denisperalta
denisperalta

« КЪМ НАЧАЛНА СТРАНИЦА

Справочник “Ресторанти Варна” Ви  представя  ресторант “ Poste Vecie”.

   Ресторант “Poste Vecie” e най-старият ресторант във Венеция, Италия. Намира се точно в центъра на известния рибен пазар Rialto. Пазарът предлага богат избор и от зеленчуци и плодове, като по този начин ресторантът има възможност да си доставя пресни сезонни продукти. Тук е мястото, където ориенталските търговци въвеждат използването на подправки в европейската кухня. Сградата на ресторанта е построена през 1500г. и първоначално е била офис  за ранната пощенската система. Голяма част от дървения материал от шестнадесети век все още може да се забележи в трапезарията на стария ресторант.

Според екипа на онлайн справочник „Ресторанти Варна“ ресторант „Poste Vecie” е празник за очите и ще Ви завладее с историческата си атмосфера. Особено интересни са стенописите, единият от които е създаден от Cherubini и изобразява седемте смъртни гряха по стените в главната зала.  В съседната зала  монети и писма, датиращи от преди падането на Serenissima, са съхранени и могат да бъдат разгледани от посетителите. В тези трапезарии, в красивата и романтична градина, под сянката на дива лоза, ще се насладите на типична венецианска кухня, съобразена със сезоните. Ресторантът е подходящ за всякакъв тип събития – както за романтична вечеря, така и за рождени дни и корпоративни поводи.

Ресторант “Poste Vecie” 

   Справочник “Ресторанти Варна” за кухнята на ресторант “ Poste Vecie”

   Ресторант “Poste Vecie” предлага  основно венецианска традиционна кухня. Акцентът е върху рибните и морските специалитети. Може да опитате  известната риба треска, рак-паяк, сепия по венециански и други деликатеси, претворяващи богатството на морското дъно. Специалната препоръка на „Ресторанти Варна“ към посетителите е риба монах на скара – едно леко и ароматно ястие, което ще Ви остави очаровани от венецианската кухня. Друго ястие, което си заслужава да поръчате, е паста със сепия и миди, които придават леко сладък вкус. Разнообразните вкусни десерти ще изкушат всеки посетител. Не пропускайте да опитате „Sgroppino“ – лимонов шербет с водка и Prosecco.

В стария италиански ресторант се предлага богат избор от вина, с които да съчетаете Вашите ястия. Италия е известна със своите качествени вина, така че не пропускайте възможността да ги опитате. Персоналът на ресторанта ще Ви посъветва, за да направите правилния избор от винената листа. 

   Според справочник “Ресторанти Варна” всичко това прави ресторант “Poste Vecie” един от най-известните и ценени ресторанти във Венеция и по света. Опитайте и Вие някои от типичните италиански специалитети в ресторантите на Варна!