Роналдо се връща срещу „Лудогорец” на 1 октомври

13
Добави коментар
mignews
mignews

Голямата звезда на „Реал” (Мадрид) Кристиано Роналдо ще бъде извън игра близо 20 дни, но ще бъде на линия при гостуването на тима му в София. Както е известно, европейският клубен шампион се падна в една група с „Лудогорец” и ще играе на „Васил Левски” на 1 октомври.

Роналдо ще пропусне двубоя на кралския клуб срещу „Реал” (Сосиедад) от Примера дивисион този уикенд, както и мача срещу „Атлетико” (Мадрид) след паузата за националните тимове. Междувременно пък стана ясно, че капитанът на „Ливърпул” Стивън Джерард изобщо не се вълнува от българския съперник.

Джерард разкри, че очаква с нетърпениесблъсъците с „Реал” (Мадрид). Освен с кралския клуб „мърсисайдци” попаднаха в една група заедно с българския шампион и „Базел”.Джерард все пак обяви, че няма да бъде подценен нито един тим в групата, но най-големият дразнител е именно „Реал”. Бившият капитан на Англия има приятни спомени от срещите с „белия балет” в Шампионската лига.

34-годишният полузащитник вкара две попадения при успеха с 4:0 над „Реал” (Мадрид) на „Анфийлд” през сезон 2008/09.Въпреки че подобен развой на събитията днес изглежда трудно достижим, след като испанският гранд спечели трофея през последната кампания, Стивън Джерард смята, че тимът му може да се конкурира с „Реал”. „Те бяха един от отборите, които всички футболисти желаеха да ни се падне, както и феновете, разбира се”, сподели Джерард.

„За нас това е шанс да отидем и да се състезаваме с най-добрите. Ние ще се отнасяме към всеки отбор в групата по един и същи начин”, допълни капитанът. „Но разбира се,това ще бъде една много вълнуваща срещакакто когато „Реал” дойде на „Анфийлд”, така и когато ние им гостуваме. Нямам търпение вече. Това е шанс да се изправим срещу най-добрите играчи в света като Гарет Бейл, Кристиано Роналдо, Хамес Родригес и Карим Бензема”, каза още Джерард. „Ние имаме почти нов отбор, така че това ще е шанс за новите момчета да се състезават и да видим колко далеч можем да стигнем. Уважаваме много „Реал”, но ние имаме увереността, че можем да им се противопоставим”, завърши полузащитникът.