Цъфтяща бегония

6
Добави коментар
maritime
maritime

Съществуват най-различни бегонии, които условно могат да се разделят в две основни групи – цъфтящи и листно декоративни. Най-популярни и предпочитани са грудковите видове. Те цъфтят с изобилие от цветове, но имат кратък ефект. При отглеждането им много често цветарите се сблъскват с един проблем – пъпките на растението започват да падат, а листата да съхнат. Причината за това са някои грешки в отглеждането.

 

Неправилно поливане

Бегониите трябва да се поливат обилно докато цъфтят, но почвата не трябва да е непрекъснато подгизнала, затова по-добре оградете саксията с леко намокрен торф. Тъй като на растението му е необходим влажен въздух, пулверизирайте листата и наоколо. През лятото на всеки две седмици трябва да се тори с разреден хранителен разтвор.

Неподходяща температура

Трябва да знаете, че бегонията се разболява, ако се държи на прекалено горещо или много студено място. Обича добре осветените помещения, но не и преките слънчеви лъчи. При недостатъчна светлина листата й започват да пожълтяват, а стъблото да се изтегля и да става анемично. Всички създадени сортове изискват интензивно осветление, но не и прякото слънчево огряване.

За по-добри резултати използвайте Сектор Екосист – е микробиален тор със силно изразено анктифунгиално и антимикробиално действие.