Справочник “Ресторанти Варна” и историята на ресторант “ La Couronne”.

15
Добави коментар
denisperalta
denisperalta

« КЪМ НАЧАЛНА СТРАНИЦА

  Справочник “Ресторанти Варна”  и историята на  ресторант “ La Couronne”.

   Ресторант  “La Couronne” е  един от най-старите ресторанти във Франция.  Построен е  като хан през 1345 г. на Place du Vieux Marché , в сърцето на старата част на град Руан. В близост до ресторанта е била изгорена Жана Д’арк през 1431г. Обстановката е   луксозна и комфортна. Дървото в интериора придава уют на този  автентичен ресторант. Има тереса, която при хубаво време ще се насладите на спокойната обстановка под сянката на лоза и приятния аромат на флициниите. Подходящ е за както романтични вечери, така и за бизнес срещи, тържества и други. С течение на годините, мястото се е превърнало в легенда. Много известни личности са посещавали ресторанта като John Wayne,  Grace Kelly, София Лорен,  Serge Gainsbourg.  Американският готвач Julia Child е посетила ресторанта и дори има меню на нейното име. Всички посещения на известни личности са увековечени на снимки в трапезарията. 

Ресторант  “La Couronne”

   Справочник “Ресторанти Варна”  и кухнята на ресторант “ La Couronne”.

  Предлага се традиционна френска кухня. Ястията са типични за Северна Франция. Главни готвачи Christine, Didier Roeckel и целият им екип ще Ви запознаят със специалитети, които ще очароват всеки кулинарен естет. Някои ястия не са се променили и се предлагат повече от петдесет години. За предястие може да си поръчате зелена салата, сирена бланк с плодове и кафе. Опитайте стриди с канапе от лед. Към него ще Ви поднесат ръжен хляб и сос от лук в оцет. Друг прекрасен избор е морски език с маслен и лимонов сос. За любителите на местните специалитети се предлага телешко карпачо с пармезан или  телешки бъбрек със сос от горчица. Традиционен избор е фламбе тарт: тесто за хляб със смес от сметана, сирене, бекон и лук. За десерт се насладете на класическа шоколадова торта, сладоледена нуга или различни видове сорбе.   Вино “Pouilly Fume” се съчетава добре с изброените ястия. Добре заредената винарска изба предлага най-добрите реколти, на които да се насладите. Обслужването е бързо и  на високо ниво. Менюто струва между 30- 95 $. Цените са сравнително високи, но качеството на храната е несравнимо.

   Справочник “Ресторанти Варна”  Ви запозна с ресторант “ La Couronne” и неговата кухня за ценители. Изкушете сетивата си!