Юношески национал по бокс заклан при спор за момиче

1
Добави коментар
mignews
mignews

Брутално убийство на непълнолетно момче в София. 19-годишен наръга свой 17- годишен приятел посред бял ден, след конфликт в интернет. Причината –  свада за момиче.

17-годишният Евгени е боксьор, републикански шампион, който прави татуировки. С Деница имали закачка преди години. Но както споделят приятели и близки на Евгени, не било нищо сериозно. Приятелят на Деница – Митко обаче ревнувал.

Заплахите започнали преди един-два месеца в социалната мрежа Фейсбук. „Един два месеца преди тва са си писали, той му е писал, ще те намеря, ще те убия, ще те наръгам. – Кой на кого? – Не знам как се казва другото момче. – Митко. – Да, Митко срещу Евгени. – Къде му е писал, във Фейсбук ли? – Да, във Фейсбук”, обяснява Деян, най-добрият приятел на Евгени.

Затова и Евгени си купил палка. Според Деница историята е друга. Тя, обаче, така и не казва каква е причината за враждата между момчетата.  „Първият път ние си стояхме с гаджето ми и чакахме рейса, и те минаха и почнаха да се закачат с него. Стана боя, разтърваха ги. Не подадохме жалба, понеже си мислехме, че повече няма да се повтори, беше ни страх, но ето, че пак се повтори”, разказва Деница.

В четвъртък тримата отново се срещат. И пак започва бой. „Въобще не разбрахме кога стана. Стана много бързо, наръгаха го, той ходеше, после легна и тогава започна да му тече кръв, не знам въобще какво се случи. Много бързо стана”, обяснява Деница.

По думите на Деница, между нея и Евгени никога не е имало повече от приятелство, така че няма как гаджето й да е ревнувал. „Той никога не ми е казвал, че е бил влюбен в мен, в нищо не ми го е показвал”, разказва Деница. За нея провокатор на скандалите е Евгени. Гаджето й Митко носел нож, защото се страхувал от боксьора.

„Ти обичаш ли го Митко? – Много. Ами сега, ако го осъдят може да влезе в затвора за много дълго време, ще го чакаш ли? – Да. – Защо? – Аз не мога без него”, категорична е Деница. Каква е причината за свадата и кой е истинският виновник, ще кажат разследващите. Днес от МВР бяха лаконични и отказаха информация затова дали жертвата и нападателят са криминално проявени.