Къси панталони: как да ги носим и…

7
Добави коментар
FcukGalinel
FcukGalinel

Летните температури са в състояние да накарат и най-срамежливите сред нас да се решат да преминат от дълъг панталон на по-къса и прохладна версия. За да си сигурен, че ще изглеждаш стилно с къси панталони, ето няколко основни правила за носенето им.

Как да ги носим

1. Каки

Панталоните тип каки са подходящи за лятото, както в дългия си вариант, така и къси. Цветът е в зависимост от вкуса ти – милитъри, бежово, синьо. Подходящо допълнение може да е и риза с къс ръкав, и тениска.

2. Лен

Личното ми мнение е, че това е най-приятната материя за лятото, особено за панталони. Освен че държи прохладно, ленът е и достатъчно качествен плат, за да можеш да носиш ленени къси панталони на парти и изобщо в (полу)официални случаи. Чудесна е комбинацията с риза с къс ръкав, също ленена, и кожени чехли.

Все пак внимавай за едно от не толкова приятните свойства на лена – мачка се доста лесно.

3. Чехли

Щом си решил да се разхвърляш и да се разхождаш с полуголи крака, няма логика да сложиш чорапи и затворени обувки. Хубави кожени чехли са много по-подходящо лятно допълнение. Разбира се, ако поводът позволява и ако панталоните са спортни, можеш да ги носиш и с маратонки.

4. Качествени панталони

Качеството може да има по-висока цена, но тя обикновено си заслужава. Ако искаш наистина стилни къси панталони, по-добре инвестирай малко повече в тях. И кройката, и платът, и детайлите издават хубавата дреха.

Какво да избягваме

1. Плисета

Едва ли има друга кройка, която толкова да прецаква добрия външен вид. Такива модели може да стават за голф игрището, но не и за извън него.

2. Къси, ама прекалено

Прекалено късите панталони са нещо, което трябва да избягваш. Или купи едни, но за приятелката си.Прекалено къси

3. Дебел дънков плат

Той не е най-приятното нещо, когато термометърът показва 39 градуса, дори и панталоните да са къси. Ако държиш на дънки, избери възможно най-леката и тънка материя.

4. Спортни шорти извън фитнеса, плажни – извън плажа

Спортните шорти не стават нито за среща, нито за каквото и да било излизане, освен ако не е до залата. Това важи и за плажните шорти – те са приемливи само на и около плажа, независимо колко добре ти стоят.

5. Огромни, ама огромни джобове

Джобовете са нещо изключително удобно, но размерът им все пак трябва да е разумен. Ако искаш да побереш половината си покъщнина в джобовете си, по-добре просто си вземи раница. Също така, големите джобове са по-подходящи за тийнейджъри, отколкото за улегнали мъже. Тъжната истина е, че колкото повече остаряваме, толкова по-малко право имаме на големи джобове от модна гледна точка.

6. Бели крака

Ако нямаш никакъв тен и кожата ти по принцип е светла, може би е по-добре да изчакаш да потъмнееш малко, преди да покажеш краката си. Ако имаш желание, можеш и да пробваш лосион за тен.

7. В офиса

Ако не работиш край плажа, а в офис, по-вероятно е късите панталони да не са подходящо работно облекло.

Прохлада и стил

Ако спазваш тези няколко правила, можеш едновременно да спечелиш прохладата на късите панталони и да изглеждаш стилно.