Как реагират хората, когато видят голо мъжко тяло?

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

„Голи портрети” (Nude Portraits) – заглавието на фотографската поредица на Тревор Кристенсен може да звучи предизвикателно, но в действителност на направените снимки няма нито един човек, който да е без дрехи. Този, който не е облечен по време на заснемането им, всъщност е самият фотограф.

Чрез това интересно начинание Тревор иска да установи какви са реакциите на хората, когато видят голото му тяло. Важно е да се знае, че за участниците в проекта това не е изненада. Те знаят предварително какво се очаква от тях, но въпреки това реакциите им са наистина незаменими.

Trevor Christensen

В свое интервю авторът на проекта разказва за самата идея, която всъщност е да изследва връзката между фотографа и обекта на снимане. „Много често се получава така, че когато снимам някого, той бива поставен в много уязвима позиция. Затова смятам, че динамичността във фотографията е наистина интересна. Освен това чрез премахването на дрехите си искам човекът пред камера да види, че и аз мога да бъда поставен в уюзвима ситуация.”

Trevor Christensen

Засега в Nude Portraits има малко снимки и в тях участие вземат приятели на Тревор. Но въпреки не толкова многобройните фотоси, проектът вече доби огромна популярност. Работата на Кристенсен обаче продължава и той кани всички, които се интересуват и биха взели участие в проекта, да се свържат с него.

Trevor Christensen

Trevor Christensen

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!