​Веселин Вучков: Доклад на Цветлин Йовчев показва, че протестиращите са разработвани

13
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Недоволни скандират „Оставка“ пред Министерство на културата

2015-04-23 19:17:23

МВР се превръща в лошо подобие на ДАНС, предупреждава бившият депутат от ГЕРБ

Напълно е възможно на министър Бакалов да е представена такава справка, че в масивите на МВР липсват данни за следене на протестиращи. Това са дежурните оперативни и тъпи трикове да се прикрива реалността. Имаше изобилие от примери за събиране на данни на протестиращи, посещения по домове и т. н. Така че писмената справка на МВР тотално се разминава с реалността! Това обяви пред Faktor.bg бившият зам.-министър на МВР и екс депутат от 42-я парламент Веселин Вучков. Той припомни, че отдавна предупреждава, че МВР се превръща в лошо подобие на ДАНС, а това е пример за привнасяне на опасни методи и похвати за прикриване на истини.

Но за мен се повдига един по-важен въпрос. През есента на 2013 г. вицепремиерът Йовчев изнесе мащабен доклад пред КСНС и президента Плевнелиев, посветен на националните кризи. Не го забравяйте и пак го прочетете! В този доклад, представен пред президент, премиер, шеф на Парламент, Главен прокурор и всички останали фактори Йовчев открои две тези: първо, мотивирано протестиращите граждани са повече от спонтанно протестиращите, и второ – предсрочни избори няма да решат кризата. За пореден път питам: на база на какви емпирични данни е направен изводът за съотношението спонтанно/мотивирано протестиращи??? Вариантите са два. Единият: МВР и службите са проследявали настроенията и поведенията на протестиращите. Вторият: в доклада са „вписани“ слухове, като са измислени данни след „гледане в тавана“, за да се обслужи пропагандна теза, съвпадаща напълно с опорните точки на парламентарния секретар на МВР. И двата варианта са абсолютно неприемливи, защото става дума за доклад пред най-важните хора в държавата!

Така че министър Бакалов да извади този доклад, да разпореди назад по веригата проверка кои са неговите автори, емпиричните данни как са събрани, кой е готвил черновите, кога е даден за подпис на Йовчев и пр. Следи има, трябва и желание, призова Вучков новото ръководство на МВР.