Скандал! Лили Иванова ще съди Преслава, Глория, Анелия и Емилия! Вижте защо!

1
Добави коментар
informiran365
informiran365

Лили Иванова започва война в съда с най-популярните чалга изпълнителки!

От lifestyle.ibox.bg научихме, че Лили Иванова категорично е решила да съди най-популярните чалга фурии- Анелия, Преслава, Глория и Емилия. Естрадната певица е побесняла от факта, че фолк дивите изпълняват нейни песни по участия в чалга клубове и пиано барове и по този начин печелят пари на неин гръб. Освен това, според Лили Иванова, те разваляли хубавите ѝ песни, защото дори не ги пеели както трябва.

По принцип, всички фенове на тези четири фолк певици

Advertisement:

Advertisement:

знаят, че любимките им изпълняват песни на Лили Иванова. Глория обаче водила класацията, защото имала доста участия по пиано барове, където песните на Лили никога не остарявали. Самата Глория е споделяла не веднъж в интервюта, че често и се налага да изпълнява неостаряващите хитове на естрадната икона като „Стари мой приятелю”, „Ветрове” и „Осъдени души”. Това обаче самата Лили Иванова не го знаела и когато научила преди няколко седмици направо побесняла.

Тя била на мнение, че някой, ако иска да слуша песните ѝ, трябва да покани

самата нея да им ги изпълни, а не Глория, Преслава и коя ли още не чалга певица. Примата на естрадната музика вече дори е говорила с адвокатите си как може да си потърси правата и в момента събира доказателства. Тя възнамерява да заведе иск срещу 4-те чалга диви за над 100 хиляди лева. Реално, обаче Лили Иванова няма как да забрани на който и да било да пее песните ѝ, защото тя няма права над тях. Това могат да го направят само композиторите на песните, написани за Лили Иванова, защото те имат пълното право да заведат дело за авторски права.