Наръчник за безопасността вкъщи

1
Добави коментар
babybgshop
babybgshop

Всичко, което трябва да знаете за безопасността вкъщи

 

Това са онези основни неща, които правят дома ви безопасно място за вашето мъниче. Този наръчник ще ви е от полза,  когато бебето започне да се развива, стане любопитно и желае да изучава всичко наоколо, през всички стадии – от раждането, до лазенето и катереното.

 

Съвети за безопасност:

–         Не изпадайте в паника. Най-лесно е да се притеснявате постоянно, а безопасността на бебето ви е просто здрав разум.

–         Ключът е в надзора. Някои продукти могат да са от помощ, но вашите очи и уши трябва да са винаги нащрек.

–         Погледнете от перспективата на окото на бебето. Легнете на земята и се огледайте наоколо: Какво може да го изкуши? Какво може да достигне? Къде може да се таркаля, лази, прохожда или ходи?

–         Не пренебрегвайте уредите за безпопасност: аларми за дим, пожарогасители и др, които предпазват цялото семейство, включително и бебето.

–         Бъдете готови за инциденти. Научете основните техники за оказване на първа помощ и се запасете с аптечка.

–         Безопасността на бебето е постоянно променящ се процес. Израствайки, се менят и различните заплахи за бебето, така че регулярно проверявайте дали всичко е наред.

 

БЕБЕФОНИ(разгледайте тук)

Бебефонът ви уведомява, когато вашето бебе се разбуди. Ето и основните компоненти на различните модели.

 

Уводни думи

Бебефоните представляват предавател (бебешко устройство) и приемник (родителско устройство).  Сега повечето разполагат с дигитална технология, която премахва смущенията и осигурява по-сигурна връзка. Има два основни типа бебефони:  тези , които предават само звук, и такива, които предават звук и картина.

 

Само звук или искате и картина?

Трябва да прецените кой от двата е по-добър за вас. Някои родители искат да наблюдават всяко движение на бебето си , за да са спокойни, докато на други им е достаточно само да го слушат.

 

Къде ще го използвате?

Трябва да изберете бебефона, според това на колко голяма площ ще го използвате. Повечето бебефони са с обсег от 50 м; Максималният обсег за външни пространства е 300м. Ако живеете в голяма къща или прекарвате много време в градината, то може да се замислите и за второ родителско устройство.

 

Как ще го използвате?

Тук изборът ви се определя от това дали работите от вкъщи и провеждата телефонни обаждания по време на спането на бебето. Ако да, то бебефон със светлинна индикация при звук или видеофон ще ви уведоми, когато бебето се е събудило.

 

Допълнителни екстри

Много бебефони разполагат с допълнителни функции, които макар да не са жизненоважни, често са изключително полезни.  Някои имат приспивни мелодии, други мека и упоскояваща светлина, а някои дори ви позволяват да отговорите обратно на бебето си, за да го приспите.

 

КОШАРИ ЗА ИГРА(разгледайте тук)

Кошарите за игра са едно особено безопасно място, където детето може да играе, поспи или просто да ви погледа, когато правите нещо. Те осигуряват на бебето достатъчно място за движение и забавление без да заемат много пространство, като могат да се използват, както на закрито, така и на открито.

 

Видове кошари за игра

Популярните кошари за игра обикновено са изработени от дърво и са много предпочитани, заради това, че се вписват добре в обзавеждането на къщата.  Друг популярен модел са кошарите с метална основа и меки страни.

 

Започнете от рано

За предпочитане е да купите кошарата за игра преди бебето да се научи да ходи. По този начин то ще се запознае с обстановката.

 

ПРОДУКТИ ОТ МЕМОРИ ПЯНА(разгледайте тук)

Те са изключително полезни и редуцират налягането в черепа и появата на синдрома на плоската глава, като в същото време дават на бебето ви упора на главата, врата, раменете, гърба, бедрата и краката.