Mercedes Zetros стана луксозен дом на колела

13
Добави коментар
conev
conev

Mercedes Zetros е на пазара от 2008 година и се възприема доста добре от военни, фирми за комунални услуги и фенове на офроуда. На тазгодишното изложение за кемпери и каравани в Дюселдорф, немските специалисти от фирмите Hartmann Spezialkarosserien и Hunerkopf показаха уникален експедиционен кемпер на базата на гиганта с трилъчата звезда.

Доработеният за приключения Mercedes Zetros е доста корав и способен извън пътя и същевременно уникално комфортен като кемпер. Машината е базирана на двуосен вариант с 4х4 задвижване и 7,2-литров BlueTec двигател. Агрегатът с 6 цилиндъра доставя 326 к.с. на колелата чрез 6-степенна скоростна кутия. Камионът е с три блокажа, бавни предавки и 20-цолови оф-роуд гуми, като може да катери 80-процентови склонове и да гази във вода с дълбочина от 1,2 метра.

Експедиционният Mercedes Zetros е с 600-литров дизелов резервоар, такъв за прясна вода с обем 300 литра, два бойлера и климатична система за жилищната площ. За енергийна независимост се грижи пакет литиево-йонни батерии, соларна система и един дизелов генератор за ток.

Интериорът на кемпера е доста комфортен и направо луксозен. Просторно L-образно пространство с маса и малка кухня с всичко необходимо в централната част е допълнено от комфортна баня с тоалетна. В допълнение, средната част на жилищната площ се разширява чрез хидравлична система, осигурявайки допълнителна площ.Просторна спалня за двама души е разположена в задната част на приключенския Mercedes Zetros, а всички мебели са направени от истинско дърво, а не от плоскости. Диваните са от естествена кожа, а за пасажерите има информационно-развлекателна система със сателитна чиния, премиум аудио Bose, голям LCD екран и интернет връзка.

Related