Германец подобри световния рекорд по носене на халби с бира – РАЗВЛЕЧЕНИЕ – Новини – Телевизия Европа

2
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

За мнозина носенето на две традиционни еднолитрови халби с бира или, както е познато в Германия – Маскруг, може да е сериозно предизвикателство, но не и за Оливер Щрумпфел. Служителят на бирения фестивал „Гилмоос“ в баварския град Абенсберг подобри световния рекорд за носене на най-много халби – цели 27. Всяка от тях пълна догоре с пиво и тежаща 2.3 кг. Дистанцията на пробега бе 40 метра.

„Работя в бирария на фестивала от 17 години и имам богат опит в носенето на халби. Досега личното ми постижение беше 26 чаши, което е приблизително 60 кг. Трудно е, трябва да пазиш равновесие и да разливаш колкото се може по-малко бира. Разбира се, случвало се е да изтървам и да чупя чаши, това е нормално“, споделя победителят.

В бягането Щрумпфел се състезаваше с още един състезател, като двамата постоянно увеличаваха броя на халбите, докато накрая рекордьорът закова на числото 27. Съперникът му успя да пренесе 26 халби. Публиката стана свидетел не само на оспорвана надпревара, но и на здраво надпиване с традиционната баварска бира.