Джипът на пиян кмет-борец подвел шофьорите към водния ад край Отманли

13
Добави коментар
tedy79
tedy79

Джипът, който първи влезе във водния ад край Отманли и подлъга останалите коли след него, е на кмета на село Зидарово Стойчо Петков, предаде „Флагман“. Два часа кметът-борец, който бе мъртво пиян, ходеше и заплашваше пожарникарите да му вадят джипа, а хората се давеха. Това съобщи ексклузивно Борис Загоров, който е бил от първата минута на мястото на потопа.„Въпросният кмет и другият човек, който беше с него, са бивши борци, национали на България. Бяха мъртво пияни, защото сами си признаха, че идват от някакъв банкет. Черният „Хюндай“, в който пътуваха, беше заклещен между дърветата”, каза Загоров.

„Всички го познаваха този човек и очевидно се страхуваха от него. Полицаят, който първи дойде на място, също го познаваше. Ако не го беше толкова страх, трябваше да му напише акт или да го арестува. В продължение на два часа кметът ходеше след пожарникарите и с агресивно-арогантен тон ги заплашваше, че трябва да му извадят джипа от дерето, докато те се опитваха да вадят хората. Видно ги беше страх от него, защото е пиян – 150-килограмов борец, висок около 180 см, на видима възраст около 45 г. Той налиташе да бие пожарникари, а двамата му приятели едва го възпираха и това продължи часове”, разказа Загоров.

Пред изданието кметът Стойчо Петков потвърди, че джипът му е бил отнесен. „Не карах аз, а друг шофьор, връщахме се от курбан. Всичко стана за 10 секунди – както си карахме, ни отнесе огромна вълна, която ни хвърли върху едно дърво. Чакахме 2-3 часа, докато нивото на водата спадне“, каза Петков. „Не сме били никого, стига с тези глупости, аз също помагах на хората. Свидетелите може да ви лъжат, питайте мен“, добави той.