ФМИ на ПУ „Паисий Хилендарски“ организира конференция за новите и обновени учебни програми

13
Добави коментар
tatianabeleva
tatianabeleva

10 Септември 2014г.

Конференция на тема „Обучението по новите и актуализирани планове и програми – резултати и перспективи“ организира Факултетът по математика и информатика на ПУ „Паисий Хилендарски“ на 11 септември 2014 г. Събитието е с начален час 13:00 ч и ще се проведе в Аудитория №424 в сградата на Факултета на бул. „България“ № 236.

Пред широката общественост ще бъдат представени резултатите от проведеното обучение по проект № BG051РО001-3.1.07-0009 „Повишаване на качеството на обучение по информатика и ИКТ във ФМИ при ПУ чрез създаване и прилагане на устойчив модел за актуализация на учебните планове и програми, съобразно стратегията на ЕС за растеж „Европа 2020“ и изискванията на трудовия пазар“. Гости на конференцията ще бъдат заместник-кметът по дейност „Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики” на Община Пловдив Стефан Стоянов, представители на бизнеса и на научно-образователната общност.

Деканското ръководство, преподавателите и гостите на форума ще дискутират как новите и обновени програми се отразяват на повишения интерес към специалности във ФМИ.

От факултета потвърдиха, че са запълнени всички места в направленията, по които са били актуализирани учебните планове: професионално направление 4.6. „Информатика и компютърни науки“ и професионалното направление 1.3. „Педагогика на обучението по математика, информатика и информационни технологии“.