Билки за укрепване на имунната система – ефективни рецепти

1
Добави коментар
blues_woman
blues_woman

Билки за укрепване на имунната система – ефективни рецепти

Mari
5 септември 2014

Сега е времето да започнете да укрепвате имунната система с билки, за да си спестите неприятните заболявания през есента и зимата

Билки за укрепване на имунната система

Рецепта първа – лайка и мента

За да се подготви този чай за укрепване на имунната система ще ви е необходимо да имате: една супена лъжица изсушени цветя от лайка и една лъжица сушена мента, пречистена вода и лъжица мед. Може да прибавите и лимон. Щом заври предварително пречистената вода, билките се заливат и се запарват около 5-10 минути. Прецежда се , овкусява се с мед и имон и се пие не по-малко от месец.

Рецепта втора – чесън за укрепване на имунната система

За да се засили имунната система на организма, можете да използвате народен лек, изготвен в съответствие със следната рецепта. Излейте една чаша вряща вода върху 2-3 обелени и нарязани (възможно най-фино) скилидки чесън. Покрийте и оставете така да престои поне около половин час. Инфузията се прецежда и с нея се прави гаргара. Идеална е за прочистване на устата от всякакви бактерии и други замърсители и причинители на болести. След това лесно може да си върнете свежия дъх с паста и четка за зъби. Освен това, тази течност може да се слага и в носа, при състояние на хрема.

Трета рецепта – глог за имунитет

Изсипете две чаши вряща пречистена вода и сложете една супена лъжица (най-много) плодове от глог и оставете сместа под капак за 20-30 минути, след това прецедете инфузията както и в предишни рецепти. Приемате го всеки ден в продължение на месец по петдесет грама три – четири пъти на ден преди хранене.

Болиме.нет препоръчва и: