Златистия на свобода, тренира!

1
Добави коментар
NEWS13.BG
NEWS13.BG

Присъдата за убийство на известния подземен бос не е изтекла, но въпреки това Злати Златев – Златистия е на свобода, макар и условна. Той е във Варна, където се лекува и където живее синът му.

Всъщност статутът на Златистия в момента е доста неясен. Не е освободен, дори условно, но все пак е на свобода, понеже е излязъл, за да се лекува, но от съда не му е наложена никаква мярка за неотклонение. Именно по тази причина не му е потърсена отговорност за краткотрайното му изчезване неотдавна, когато Злати бил при сина си или където сам е пожелал.

Преди години (23.11.1997 г.) Злати Златев разстреля с пушка роднината си Любомир Мантарков на входа на централен дупнишки ресторант, пред очите на полицаите. Тогава получи огнестрелна рана в крака, която по-късно се усложни и прибави нови проблеми: в катастрофа при Разлог беше счупено бедрото му, после Златистия падна с друга кола в язовир „Дяково“, където пак счупи бедрото си на същото място. В затвора се наложи да се оперира неколкократно заради некроза на мускулите в крака и в крайна сметка лекарите са записали в съответната документация, че Злати Златев страда от синдром на Браун, остеомиелит, двустранна коксартроза, дискова херния и частична парализа.

Всъщност Злати Златев вече не е същият, твърди неговият адвокат Стоян Донков пред „България днес“. Той е награждаван многократно, комуникативен е, спортува и би трябвало да бъде освободен пресрочно, но социалната работничка, която отговаря за него, отказва да подкрепи молбата му. Причината – не е лежал достатъчно дълго в затвора, за да се поправи.

 

А присъдата на Златистия е 18 години лишаване от свобода. Тя изтича през 2021 г.

 

Пак убиха кон
< Предишна

Заловиха дрогиран шофьор
Следваща >