Вериги за моторни триони – резачки за дърва Щил – Stihl

1
Добави коментар
agrokom
agrokom

Вериги за моторни триони Stihl

Веригите STIHL се отличават с технически иновации и високо качество на производство. Режещите зъби са от високо легирана хромникелова стомана, фино обработените шарнирни отвори, подсилените нитовe, системата STIHL Ematic и смазващата система STIHL Oilomatic допринасят в голяма степен за рентабилната употреба и дългия живот на Вашия моторен трион. От падащото меню в дясно може да си изберете верига за Вашият модел моторен трион – резачка за дърва или кастрачка за клони. Имайте в предвид, че посочените вериги са в размер и стъпка, както се внасят машините в България, но са с остър ръб /прав профил на зъба/ – за твърда и суха дървесина. Ако имате някакви допълнителни изисквания за смяна на стъпка или дължина на веригата или искате верига за мека дървесина или такава от твърд метал за есктремни натоварвания, обадете се.

Видове вериги Stihl:

Picco Micro (PM), 3/8″     

Нископрофилна верига, специално за употреба с леки моторни триони. С приложение в горското и селското стопанство и строителството. Отлични резултати при рязане. Много подходяща за кастрене и поддръжка на дърветата, както и за поваляне на тънка дървесина.

Picco Micro 3 (PM3), 1/4″ Р     

Тази верига със слаб обратен удар и ниско ниво на вибрации е специално разработена за използване с леки и компактни моторни триони. Тя съчетава голяма производителност на рязане с високо качество и комфорт при работа. Веригата със стъпка 1/4″ е с много плоска и тясна конструкция, комбинирана с малка стъпка, което я прави много подходяща за използване с кастрачки и при рязане с по-ниска мощност. Предлага се с две дебелини на водещото звено 1,1 и 1,3 мм.

Picco Micro 3 (PM3), 3/8″, 1,3 мм     

Верига на STIHL с намалена склонност към поява на обратен удар, съчетана с висока производителност при рязане. С универсално приложение при работа с леки моторни триони.

Picco Micro Mini 3 (PMM 3), 3/8″     

Верига с ниско ниво на вибрации за използване с леки моторни триони. Здрава, издържа на високо натоварване, с намален обратен удар, висока производителност при рязане благодарение на тесния срез.

Picco Duro (PD3), 3/8″ P     

Нископрофилна верига от твърд метал, която в сравнение с традиционните вериги остава до 4 пъти по-дълго време остра без необходимост от допълнително заточване. Изключително здрава, издържа на високо натоварване, с ниско ниво на вибрации и намален обратен удар. Може да се използва при рязане на много суха или заледена дървесина, както и при рязане ниско до пръстта, при рязане по поречията – в песъчливи райони и др.

Picco Super (PS), 3/8″ P     

Заедно с веригата PS3 със стъпка 3/8″ те са единствените вериги Picco с остър ръб на зъба, предлагани на пазара. С ниско ниво на вибрации, отлично поведение при работа, много плавно и чисто рязане, висока производителност при рязане и прорязване.

Picco Super 3 (PS3), 3/8″ Р с остър ръб на зъба /прав зъб/ – за твърда и суха дървесина.

Първата верига в света със стъпка 3/8″ и остър ръб на зъба е много подходяща за поддръжка короните на дървета. С отлично поведение при подвеждане, минимална склонност към обратен удар, висока производителност при рязане, ниско ниво на вибрации и много плавно и чисто рязане.

Rapid Micro (RM), 3/8″, 1,3 мм     

Универсална верига за селското, горското стопанство и строителството. Отлично водене и висока производителност при рязане. Заточва се много лесно. Запазва качествата си дори при малки грешки в заточването.

Rapid Micro (RM), .404″     

Идеална универсална верига за използване в селското и горското стопанства и строителството. С отлично водене и висока производителност при рязане.

Rapid Micro (RM), 1/4″     

Комфортна верига с ниско ниво на вибрации, меко рязане и слаба склонност към трептене.

Rapid Micro (RM), 3/8″, 1,5 мм     

Комфортна верига с ниско ниво на вибрациите и слаба склонност към трептене. Отличава се с меко рязане

Rapid Micro (RM), 3/8″, 1,6 мм     

Комфортна верига с ниско ниво на вибрациите и минимална склонност към трептене. Отличава се с мекота при рязане.

Rapid Micro (RM), .325″, 1,3 мм   

Комфортна верига с ниско ниво на вибрациите и меко рязане.

Rapid Micro (RM), .325″, 1,5 мм     

Комфортна верига с ниско ниво на вибрациите. Отличава се с минимална склонност към трептене и меко рязане.

Rapid Micro (RM), .325″, 1,6 мм     

Комфортна верига с ниско ниво на вибрациите. Отличава се с минимална склонност към трептене и меко рязане.

Carving Rapid Micro Spezial (RMS), 1/4″

Специална верига, подходяща за използване при поддръжка короните на дърветата и дърворезба. С ниско ниво на вибрации, много добра производителност при рязане. Благодарение на скъсената горна стена на зъба повече не е необходимо упражняване на натиск при прорязване. Достига значително по-висока скорост при прорязване в сравнение с традиционните вериги със стъпка 1/4″.

Rapid Super (RS), 3/8″, 1,5 мм     

Комфортна верига с ниско ниво на вибрации, отличава се с мекота при рязане. С приложение в горското стопанство за машини с мощност над 2,5 kW. Много подходяща за рязане на замърсена и замръзнала дървесина.

Rapid Super (RS), 3/8″, 1,6 мм     

Високопроизводителната верига с ниско ниво на вибрации осигурява много добри резултати при рязане и прорязване. Отличава се с минимална склонност към трептене и мекота при рязане.

Rapid Super (RS), .325″, 1,6 мм     

Високопроизводителната верига с ниско ниво на вибрациите осигурява отлични резултати при рязане и прорязване. Отличава се с минимална склонност към трептене и мекота при рязане.

Rapid Super (RS), .404″, 1,6 мм     

Високопроизводителна верига за професионална употреба.

Rapid Duro (RD), 3/8″, 1,6 мм     

Специална верига от твърд метал за екстремни натоварвания, напр. при работа със замърсена дървесина, както и при извършване на спасителни операции. Дори и при използване в песъчливи райони тя има четири пъти по-дълъг живот при почти непроменена производителност на рязане. Може да се използва при рязане на много суха или заледена дървесина, както и при рязане ниско до пръстта, при рязане по поречията – в песъчливи райони и др.

Rapid Duro 3 (RD3), .325″

Първата верига на STIHL със стъпка .325″ и режещи ръбове от твърд метал. Със слаб обратен удар и ниско ниво на вибрациите. Зъбите остават остри без допълнително заточване четири пъти по-дълго време в сравнение със стандартните вериги. В резултат на което Rapid Duro 3 осигурява висока производителност при рязане дори и при много голямо натоварване. Много подходяща за използване при поддръжка на дворове, градини и зелени площи. Може да се използва при рязане на много суха или заледена дървесина, както и при рязане ниско до пръстта, при рязане по поречията – в песъчливи райони и др.