Ексклузивно: Missher говори за първия си авторски проект

1
Добави коментар
etalonbg
etalonbg

музика България : (Интервюта) добавена: 12 Септември 2014 автор: Георги Събев

Missher е едно от най-свежите лица на българската R&B сцена. Тя се занимава професионално с музика от миналата година и най-вероятно ви е позната от колаборацията си с Goodslav, „Супердупе“. Освен изпълнителка, тя е и член на основния състав на най-популярния модерен балет в България – балет NOVA – вече шеста година.

В момента Missher се подготвя за официалното представяне на първото ѝ авторско парче. То носи заглавието „Нещо лично“ и е колаборация с Alex P. Премиерата на песента ще се състои на специално за целта събитие на 18ти септември в клуб Sugar, София.

Екипът на списание Еталон се свърза с Missher и тя бе така любезна да ни предостави снимки от видеото към „Нещо лично“, както и да хвърли светлина върху проекта.

 

 

Здравей, Missher. Благодарим ти, че отдели време да поговориш със списание Еталон. Преди няколко дни в социалните мрежи се появиха кадри от предстоящото видео към дебютното ти авторско парче „Нещо лично“. Как се чувстваш дни преди издаването на проекта?

Здравей. Ами чувствам се леко напрегната защото искам да се получи всичко както трябва, но като че ли повече се вълнувам [усмихва се].

Тракът е колаборация с Alex P. Как се събрахте и защо точно него избра да ти партнира в дебютния ти сингъл?

Това, което ни събра в един проект, е, че освен че сме приятели, аз исках песента да навява „оld school R&B & hip-hop“ звучене, а той беше най-подходящият, и без много да му мисля му звъннах и му казах: „Алекс ето ти темата, пиши си текста“ [смее се].

Какво звучене сте придали на песента и как би я характеризирала жанрово?

Ами звучи деветдесетарско – „оld school R&B & hip-hop“ и леко джазирано. Точно така исках да звучи и дано с екипа, с който работехме, сме го постигнали.

Премиерата на видеото към песента ще се състои на 18ти септември в столичния клуб Sugar. Какво би издала за видеото към парчето в този момент?

Повечето кадри са заснети на места, през които минавам почти всеки ден. Тоест в близост до залата на балет Нова, там, където тренираме ежедневно.

Би ли ни разказала някоя интересна случка от снимачния ден?

Има един куриозен случай, в който аз ужасно много си харесах една съборетина – огромна камара с тухлички и всякаква строителни материали – и се заинатих, че искам точно на това място да се покатеря и режисьорът да ме снима. Срещу широка усмивка и 5 бири за строителите можех да ползвам мястото и кадрите бяха заснети. Другото, което мислех да не издавам, но сега не се сдържам, е, че на някои от кадрите съм с панталоните на моя близък приятел Стефан (Buddubbaz), който е и режисьор на видеото. Не заради инцидент, а защото много ми паснаха на цялостната визия! С две думи – бях в панталоните на режисьора [смее се].

Освен ти и Alex P, кой друг е замесен в проекта?

Музиката и аранжиментът са дело на моя приятел и колега Gem, Бате Пешо от Studio Buster се зае с микса и мастеринга, а видеото засне Buddubbaz. Текстът е мой, Alex P си е автор на неговия текст и за стайлинга се погрижиха Manga Collection и GOLOKA. Както и режисьора, както стана ясно [смее се].

Какво можем да очакваме от теб като солов артист в обозримото бъдеще?

От мен очаквайте още колаборации с други артисти. Вече финализирахме 2 проекта, остана само да бъдат клипирани. А по солов проект веднага след премиерата на „Нещо лично“ започвам да работя по-усилено!

Искаш ли да добавиш нещо или да кажеш нещо на нашите читатели?

Пожелавам здраве и щастие за всички, защото по-важно от това няма!

 

 

Всички новости около Missher следете

на фен страницата ѝ във Facebook

и в списание Еталон.