16 причини, които ще ви накарат да заобичате черните котки

2
Добави коментар
martin.saikov
martin.saikov

  Има схващане, вкоренено в мислите на хората, че когато черна котка ти пресече път, те чакат лош късмет и неприятности. Според друго, ако се завъртиш три пъти след като е минала котката, лошото нямало да се случи, а според трето – черните котки носели късмет. Ако някак съумеем да се отърсим от множеството истории за черните котки и лошия късмет, които само пораждат предразсъдъци, може да прогледнем една друга истина – че те са животни като всички останали и са също толкова възхитителни.

 

  В живота се редуват хубави и лоши моменти. За съжаление няма как да се избегнат последните, но без лошото, нямаше да сме способни да оценим хубавото. Неприятностите влизат в живота с или без черни котки да преминават по пътя. Посочването им като причина за лошия късмет не облекчава негативните последици. Правилната посока на мислене е, че черните котки имат много достойнства, които ги правят по-специални от останалите породи котки.

 

Разберете в какво се изразяват тези достойнства и може би това ще ви накара да погледнете с други очи на тях.

 

1.      Черните котки са били третирани като свещени животи в Древен Египет. Отглеждането на черна котка се е смятало, че носи късмет и щастие.

 

2.      Черни котки са емблеми на много известни филми и телевизионни предавания – „Семейство Симпсън“, „Стар Трек“, „Сабрина младата вещица“ и др.

 

3.      Черните котки имат изумително красива блестяща козина, която им придава повече изтънченост, елегантност и кралски вид.

 

4.      Когато слънцето се скрие и навън падне мрак черните котки се сливат с нощта и стават невидими. Може да ги разпознаете единствено по изкрящите очи.

 

5.      Черните котки са фотогенични. Те винаги се открояват на снимките. Камерата ги обича и ги улавя в цялата им прелест. Може да видите разликата като сравните снимка на черна и на обикновена котка.

 

6.      Според Книгата за рекордите на Гинес най-богатата котка в света се казва Томасо. Той става милионер, след като неговият собственик умира и се оказва, че му е завещал 13 милиона долара.

 

7.      Във Великобритания и Япония се смята, че черните котки носят късмет.

 

8.      Черните котки приличат на малки пантери. Идеален пример за това са представителите на породата Бомбайска котка, които са чисто черни с много лъскав къс косъм и искрящи очи със златисти отблясъци.

 

9.      Черният цвят отива на всичко. Вземете черна котка в скута си и веднага ще видите доказателството. Без значение с какви цветове е декориран вашия дом, една черна котка би била идеално допълнение, подсилващо уютната атмосфера.

 

10.  Черни котки са талисмани на много спорни отбори.

 

11.  На черните котки им подхождат най-различни екзотични или нестандартни имена – Оникс, Пантера, Сянка, Феникс, Рейвън (от raven – „гарван”) и др.

 

12.  Черните котки не са много по-различни от останалите котки. И те могат да бъдат добри другари и да допринасят за душевното спокойствие.

 

13.  Козината на черните котки е винаги лъскава, гладка, мека и им придава величествен вид.

 

14.  Черните котки са много интелигентни по рождение. Това се обяснява с факта, че са наследници на дълга котешка кралска линия. Заради черния си цвят над тях винаги е имало натиск от обществото, което е засилило техните инстинкти за оцеляване.

 

15.  Черните котки са способни на много повече любов от останалите. Винаги им се е налагало да полагат по-големи  усилия, за да се доказват, затова са много социални и предани.

 

16.  Редица известни личности са имали някога, а други и днес се грижат за черни котки. Сред тях са: Ърнест Хемигуей, Марлене Дитрих, Одри Хепбърн, Салвадор Дали, Мадона, Елизабет Тейлър, Джон Траволта, Робърт Редфорд, Пабло Пикасо, Дита фон Тийз, Харуки Мураками, Джон Ленън, Майкъл Джексън, Морган Фрийман и др.