Съвети за по-добър сексуален живот » Интимно

10
Добави коментар
svetla58
svetla58

Повечето хора жадуват за пълноценен сексуален живот, но в същото време не подреждат добре приоритетите си и не говорят за своите желания с партньорите си. Ето няколко съвета на психотерапевтката Джойс Мартър по въпроса.

1. Успокойте ума и помислете какво търсете в сексуалния живот.

2. Изгонете всякакви негативни мисли и убеждения, които предизвикват страх, чувство на вина или пък срам. Заменете ги с мисли от типа „Аз съм сексуална натура и заслужавам сексуално удоволствие „.

3. Запишете проблемите, които смятате, че пречат на сексуалния ви живот. След това съставете план за разрешаването на тези проблеми.

4. Вместо да се концентрирате върху негативни мисли, постарайте се да се съсредоточите повече върху тялото си с помощта на физически упражнения, разтягане, мускулно отпускане. С течение на времето това ще повлияе добре върху вашата сексуалност.

5. Отърсете се от физическото си несъвършенство и се концентрирайте върху чувственноста си. Избягвайте медиите, които пишат за недостатъците на човешкото тяло.

6. Наберете кураж и поговорете с партньора си за своите сексуални чувства, потребности и желания. Бъдете откровени и честни. Помолете партньора си и той да бъде открит в такова общуване. Попитайте го какви желания има.

7. Използвайте повече „аз“ вместо „ти“, за да не звучат вашите желания като претенции. (например „аз искам повече орален секс“, а не „ти никога не ми правиш кунилингус“).

8. Сексуалното общуване трябва да се опира на правилото „три в едно“ – на едно отрицателно заключение да има три положителни (например, харесва ми, когато правиш това, това и това, но не съм във възторг от еди какво си).

9. Не чакайте със седмици, месеци и години възможността да съобщите на партньора си, че не сте задоволени сексуално. Работете съзнателно върху подобряване на сексуалните ви отношения.

10 . Контактувайте с партньора си чрез музика, изкуство, танц, поезия, природа, храна и други общи чувствени преживявания, които дават тон на отношенията ви и интимната близост. Бъдете готови за нов опит и говорете за това открито, без осъждане.

източник: БГНЕС