Бисер Киров прибира тялото на дъщеря си в София

1
Добави коментар
mignews
mignews

Бисер Киров пренася тялото на дъщеря си от Берлин в София. На 13 септември сутринта в Берлин почина дъщерята на Бисер Киров – Венциноса фон Койдел на 42 години. Това бе тежка борба с една тежка болест, която смятахме, че тя може да превъзмогне. Но тя се оказа по-силна.

Тя се бори от 3 години, но всичко бе в рамките на нормалното и мислехме, че е победила болестта. И че ще й се размине. Тя си отиде буквално за три дни”, поясни Бисер Киров, цитиран от 24 часа.

За него Венциноса фон Койдел оставя светла следа с непоправимия си оптимизъм, фантазьорство и креативност, но и с вяра, че срещата с нейното творчество в България ни предстои. Още не знаем кога и къде е погребението. При всички случаи ще бъде в България в събота или в неделя. Или в София, или в Чокмаково, още не сме го решили, добави легендарният певец.

Родителите на момичето са в родното село на Бисер Киров Чокмаково, когато в събота, 13 септември, от Берлин синът им Бисер Киров-младши съобщава ужасната вест, че Венциноса е починала. Бил е при нея вечерта, сутринта тя си отишла. Без агонии, без дълги раздели…, пояснява бащата. В България за последно Венциноса е била преди 3-4 месеца.

В четвъртък семейството й планира да пристигне с ковчега в България. Имаме едно опело тук в сряда, за да се простят с нея в църквата немските й приятели, обясни Бисер Киров. Ако родителите й решат погребението да е в София, ще има поклонение и там, ако се спрат на родното село на баща й Чокмаково – ще заминат направо за родопското село.

В момента и да искам да разкажа нещо, не мога – не съм в състояние, сподели баща й.