НПСС с поредно отличие за принос в кампанията „Да изчистим България“

1
Добави коментар
npss
npss

Националното представителство на студентските съвети в Република България получи поредното си отличие за активна доброволческа дейност в кампанията „Да изчистим България“, която се проведе през месец Април. Отличието беше връчено лично от г-жа Мария Лазарова – мениджър на кампанията.

Снимки от събитието

Тържествената церемония за отличаване на активните партньори на кампанията се проведе на 12 юни 2013 година в Университетската ботаническа градина в София. За първи път bTV награди и областите с най-голям принос в почистването на 20 aприл.

bTV изработи специален клип за отличниците от областите Силистра, Пловдив, Бургас, София и София област, с който от 13 юни в каналите на медията ще се популяризира природата в тези региони.

„Тази година кампанията премина с много увеличено участие на доброволци и фирми. Изключително сме доволни от резултата. Успяхме да покажем ,че кампанията „Да изчистим България за един ден“ не е просто една инициатива за извозване на отпадъци, а по- скоро една инициатива да направим мястото, където живеем по-красиво.“ коментира Вики Политова, Председател на УС и Генерален и Изпълнителен директор на bTV Media Group.

В инициативата по почистването се включиха над 375 000 души. Събрани бяха над 25 000 тона боклук.

Сред специално отличените бяха и студентите от Колеж по икономика и администрация – Пловдив, които активно участваха в първия доброволчески информационен и координационен център при провеждането на кампанията на територията на област Пловдив. Екипът на студентите от колежа беше представен от председателя на Студентски съвет г-н Богдан Тошев.

Ръководството на НПСС поздравява и благодари на всички участници в кампанията „Да изчистим България“.