Студентските протести продължават

0
Добави коментар
npss
npss

Националното представителство на студентските съвети обяви, че протестите на студентската общност продължават и тази седмица. 27 Февруари 2013 година е датата, на която ще бъдат проведени два локални протеста в София.

Facebook страница на протестите на студентската общност в УНСС Facebook страница на протестите на студентската общност в СУ

Протестите на недоволните студенти срещу вдигането на таксите в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Университет за национално и световно стопанство ще бъдат проведени тази сряда, 27 Февруари 2013 година от 14 часа в двора на двете висши училища.

В Декларацията, която по-рано Националното представителство на студентските съвети обяви в медийното пространство, националната организация обяви, че ще подкрепи недоволството на студентите в цялата страна и ще отстоява техните интереси пред държавата.

От ръководството на НПСС заявиха, че ще продължават да настояват за политика, насочена към студентите и младите хора на България. „Искаме да живеем и градим кариера именно тук и сега. Имаме ясни искания и конкретни проблеми, на които търсим решение. Младите хора трябва да провокират реформите и процесите в страната и да участват в тяхното реализиране!“ се казва още в декларацията.

От Студентските съвети на двете висши училища съобщиха, че подкрепят студентите си и заедно с тях ще участват в протестните действия.

Тази сряда Националното представителство на студентските съвети ще проведе извънредно Общо събрание, на което ще обсъдят и своите последващи действия и искания на студентите в България.