Защо да предпочетете органичните храни пред конвенционалните? – втора част на статията от „Ресторанти Варна“

21
Добави коментар
denisperalta
denisperalta

Защо да предпочетете органичните храни пред конвенционалните? – втора част на статията от „Ресторанти Варна“

Към първа част на статията „10 причини да предпочетете органичните храни“

Органичните храни имат толкова много предимства пред конвенционалните, че за екипа на онлайн справочник “Ресторанти Варна“ беше невъзможно да ги изчерпа в една статия. Представяме Ви втората част от основните причини, поради които всеки от нас следва да предпочете органичните продукти за трапезата си у дома или в ресторантите на Варна.

Биоземеделието спомага съхранението на екосистемите.

Биоземеделието подкрепя екологичната устойчивост, тъй като се развива в хармония с природата. „Ресторанти Варна“ отбелязва, че опазването на почвите и ротацията на посевите запазва „здравето“ на почвите, а въздържанието от химически препарати предпазва екосистемите. Така дивите животни, насекомите, птиците, почвените организми са в състояние да изпълняват нормално ролите си в природата, както и ние имаме възможност да изпълняваме своите, без взаимна намеса и нужда от компромиси.

Органичното производство предпазва водите и почвите от замърсяване.

Земеделските химикали, пестициди, торове буквално тровят скъпоценните ни запаси от вода и унищожават малко по малко плодородната земя. Екипът на справочник „Ресторанти Варна“ информира, че стандартите за екологично производство не позволяват използването на токсични химикали в селското стопанство и изискват отговорна грижа за здравето на почвите и биоразнобразието. А в крайна сметка, всички искаме да опазим средата, в която живеем, нали?

Биоземеделието опазва разнообразието от агрокултури, според “Ресторанти Варна”.

Защо това е важно? Все по-голямата загуба на видове (растителни и животински) е основна грижа в опазването на околната среда. Счита се, че около 75% от генетичното разнообразие при агрокултурите е изчезнало през последния век. Ротацията на посевите е проста и ефективна техника, използвана от производителите на органична продукция, намаляваща нуждата от пестициди и подобряваща плодородието на почвите.

Подкрепете земеделските производители.

Купувайки органична продукция или предпочитайки ресторант, използващ такава , Вие избирате не само истинския вкус, но и подкрепяте директно производителите. Така те имат стимул да продължат да работя с усилия и грижа за природата, а Вие получавате натурални продукти с доказан произход за своята трапеза у дома или в ресторантите на Варна.

Органичните храни предпазват децата и се грижат за по-доброто бъдеще.

Както екипът на „Ресторанти Варна“ вече спомена в първа част на статията, органичните храни имат незаменими ползи за здравето. А Вие бихте желали това за децата си, нали? Покупката на органични продукти е директен „глас“ за устойчивото бъдеще и пълноценния живот на идните поколения.

Все още ли бихте купили хранителни продукти, без да имате информация за техния произход? Екипът на „Ресторанти Варна“ се надява да е бил полезен източник на информация относно ползите от органичните храни.