Нови вегетариански предложения в ресторантите на Варна

20
Добави коментар
rumianka82
rumianka82

Екипът на ресторант Вила Марциана – Варна следи с интерес глобалните тенденции в кулинарията и ресторантьорството, а ресторантьорството, а вегетарианството със сигурност е сред най-популярните такива.  Все повече ресторанти във Варна и по света съобразяват менютата си с изискванията на клиентите, неконсумиращи месо и/или всякакви продукти от животински произход. Но какво точно представлява вегетарианството? Защо хората го избират? Трябва ли ресторантите във Варна и по света да включват повече вегетариански предложения в менютата си? На тези и други въпроси ще се опита да отговори екипът на блог „Ресторанти Варна“.

СЪЩНОСТ НА ВЕГЕТАРИАНСТВОТО – ОТ БЛОГ „РЕСТОРАНТИ ВАРНА“

Най-общо вегетарианството може да бъде определено като хранителен режим, отличаващ се с въздържание от консумация на червено и птиче месо, риба и други морски дарове. Екипът на рубриката „Традиции и тенденции в ресторантите на Варна“ информира, че вегетарианците търсят такива предложения в ресторантите на Варна и по света, включват предимно зеленчуци, плодове, бобови култури, ориз, картофи, семена и ядки. Много вегетарианци не се отказват от продукти с животински произход като яйца и/или млечни продукти, но избягват консумацията на „скрити“ животински съставки в телешки или пилешки бульони, мас, желатин.

ПОЛЗИТЕ ОТ ВЕГЕТАРИАНСТВОТО И ВЕГЕТАРИАНСКИТЕ МЕНЮТА В РЕСТОРАНТИТЕ НА ВАРНА

Екипът на блог „Ресторанти Варна“ отбелязва, че съществуват редица ползи за здравето от разглеждания  начин на хранене. Проучвания доказват, че вегетарианството намалява риска от сърдечни заболявания, висок холестерол, рак на гърдата, диабет, затлъстяване, високо кръвно налягане и редица други болести. Основната причина за това е, че вегетарианците приемат храни, които са бедни на мазнини и богати на фибри. За да съдействат на клиентите си в избора им на по-здравословни кулинарни предложения, много ресторанти във Варна, сред които и ресторант Вила Марциана, включват в менютата си изкусителни  ястия без месо или специални вегетариански менюта. По този начин те стимулират дори и невегетарианците понякога да предпочетат вегетариански специалитети.  Екипът на рубриката „Традиции и тенденции в ресторантите на Варна“ подчертава, че като всеки друг хранителен режим, за да носи ползи за здравето, вегетарианството трябва да бъде внимателно планирано.

РАЗНОВИДНОСТИ НА ВЕГЕТАРИАНСТВОТО – ОТ БЛОГ „РЕСТОРАНТИ ВАРНА“

Вегетарианството има няколко основни разновидности, въз основа на които ресторантите във Варна и по света изграждат разнообразните си кулинарни предложения. Първият тип вегетарианци се наричат вегани или абсолютни вегетарианци. Те изключват от храненето си всички животински продукти (червено и птиче месо, риба, яйца, мляко и млечни продукти). По-строго спазващите режима не консумират и мед. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ отбелязва, че втората основна група вегетарианци се нарича лактовегетарианци. Те не приемат месо и яйца, но не се отказват от млечните продукти. Оволактовегетарианците изключват от менюто си месните продукти, но консумират яйца и млечни продукти. Последната спомената група вегетарианци има най-много почитатели по света и в ресторантите на Варна. Оволактовегетарианците  най-лесно могат да открият подходящи кулинарни специалитети в менютата на ресторантите във Варна, дори те да не са специално съобразени с конкретния начин на хранене.

ВЕГЕТАРИАНСКИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ В РЕСТОРАНТИТЕ НА ВАРНА

Както вече споменахме, много ресторанти във Варна и по света отчитат принципите на вегетарианството при съставянето на менютата си. Някои от тях дори предлагат специално вегетарианско меню, но най-разпространените практики са включване на вегетариански предложения наред с всички останали или възможност за изключване на животинските продукти от дадено ястие. Екипът на рубриката „Традиции и тенденции в ресторантите на Варна“ отбелязва, че в последно време и сред ресторантите на Варна започнаха да се появяват такива, чиято кулинарна философия се гради изцяло върху принципите на вегетарианството. Как вегетарианските принципи намират приложение в ресторант Вила Марциана – Варна? Кулинарният екип  тук счита, че засега не е нужно съставянето на специално вегетарианско или веганско меню, тъй като в бистро менюто присъстват разнообразни кулинарни специалитети, подходящи за клиентите, неконсумиращи месо и/или продукти с животински произход. Освен това при организирането на празници екипът на ресторанта до Варна винаги отчита нуждите и изискванията на гостите и с удоволствие приготвя специални менюта за тях. 

Вегетарианци или не, не пропускайте да се насладите на неустоимите предложения от менюто на ресторант Вила Марциана – Варна!

Още новини от рубриката „Традиции и тенденции в ресторантите на Варна“

Към всички рубрики от блог „Ресторанти Варна“