ККП издава секретна заповед за засилване преследването на Фалун Гонг

11
Добави коментар
adrian
adrian

Lin Yu, Epoch Times
07.12.2014

Tweet

ККП издава секретна заповед за засилване преследването на Фалун Гонг

 

В заповедта се казва, че в периода между месеците март и септември 2008 г. съответните агенции трябва „да засилят контрола върху дейността на чуждестранните репортери по време на Олимпиадата“, „да засилят контрола върху Интернет и текстовите съобщения по мобилните телефони“ и „да предотвратят стриктно и да ударят сурово дейностите на Фалун Гонг“.

 

Чен Баофенг, практикуващ Фалун Гонг от провинция Ляогонг (Liaoning), арестуван на 24 февруари 2008 г. и починал вследствие изтезанията в Първи център за задържане в гр. Чаоянг (First Detention Center, Chaoyang City). (Minghui.org)

От началото на м. март поне 100 практикуващи Фалун Гонг в Пекин са били задържани; техните имена са били потвърдени. Имайки предвид факта, че ККП цензурира силно информацията за събитията в Китай, смята се, че действителният брой на арестите е значително по-висок.

Секретната заповед е довела до засилване на преследването във всеки район, в резултат на което са се увеличили сериозно нелегалните арести, задържанията и обявените смъртни случаи (вследствие изтезания).

Секретна заповед наблягаща на засилване преследването на Фалун Гонг

На19 февруари 2008 г. Централната политическа и правна комисия на ККП издаде секретна заповед под надслов „Работно становище за конкретна защита на социалната стабилност и осигуряване безопасността на Олимпиадата в Пекин“. Заповедта е била разпратена до всички нива на Политическата и правна комисия в правителството, както и до Бюрата за отбрана и контрол във всяка провинция.

В заповедта се казва, че в периода между месеците март и септември 2008 г. съответните агенции трябва „да засилят контрола върху дейността на чуждестранните репортери по време на Олимпиадата“, „да засилят контрола върху Интернет и текстовите съобщения по мобилните телефони“ и „да предотвратят стриктно и да ударят сурово дейностите на Фалун Гонг“.  

В заповедта се нарежда също така „да се организират специални мероприятия за наблюдение и контрол на специфична част от населението“. И че практикуващите Фалун Гонг трябва да бъдат „старателно разследвани“ и „поединично превъзпитани и неутрализирани“.  

Освен това, в заповедта се казва, че за да се „създаде добра социална среда в името на успеха на Олимпийските игри“, всяка провинция трябва да гарантира, че всяка местна юрисдикция поема индивидуална отговорност за набелязване на управленски задачи. Всяка служба трябва да посочи точно персонала, на който ще бъде възложена отговорността да изпълни тази заповед.

Своевременно изпълнение на секретната заповед

След като получават заповедта, полицейските служби на всяко ниво провеждат спешни събрания за обсъждане нейното изпълнение.

Полицейската служба в град Харбин свиква такова спешно събрание в средата на м. март и определя практикуващите Фалун Гонг за държавни врагове преди Олимпийските игри и като такава ги класифицира като основната група, на която да се даде приоритет в преследването. Граждански комитети и местна полиция сформират цивилни групи за разследване и арестуване на „взетите на прицел групи“. Фалун Гонг е на първо място в списъка на „взетите на прицел групи“.

В Пекин всички главни улици и съседните им райони гъмжат от униформена и цивилна полиция. Специални служители са поставени на всички главни кръстовища близо до площад Тянанмън, за да проверяват чантите на минувачите.

Всички пътници, които идват в Пекин с влак, трябва да имат специално „Разрешително за влизане в Пекин“.

На входовете на магистралите, влизащи и излизащи от Пекин полицията спира колите и ги проверява.

При подобни проверки и претърсвания са били задържани практикуващи Фалун Гонг.

Преследването на практикуващите Фалун Гонг се засилва

Неотдавна сайтът за отразяване преследването на Фалун Гонг, Minghui.net, съобщи за серия ат арести и последвали смъртни случаи на практикуващи Фалун Гонг.

Сън Гуанджоу (Sun Guanzhou), 62-годишен професор по китайски език от Колежа за учители в град Юджоу (Yuzhou) в провинция на Хенан (Henan). На 3-ти март 2008 г Шиа Юшяо (Xia Yuxiao) от Отдела за национална сигурност и още пет души нахлуват в дома на Сън, използвайки претекста за проверка на компютъра му за вируси. Домът му бива претършуван, а той отведен в общинския център за задържане. Седем дни по-късно Сън Гуанджоу е обявен за мъртъв.

Чен Баофенг (Chen Baofeng), 43-годишен от град Лиуджиази (Liujiazi), област Чаоянг (Chaoyang), провинция Ляонинг (Liaoning). На 24-ти февруари 2008 г. Чен и пет други практикуващи биват задържани. На 3-ти март той е обявен за мъртъв в Първи център за задържане в гр. Чаоянг (First Detention Center, Chaoyang City). При аутопсията са установени нередности в белите му дробове и кръв в устната му кухина. Имал е също така големи синини по тялото си. Органите му са били извадени веднага, без да е търсено съгласие от членовете от неговото семейство.

Повече информация за тези и други подобни случаи може да се намери на Minghui.net

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Хората осъзнали злата същност на комунистическата партия, нейната отрицателна и пагубна роля в историята на човечеството, имат възможност да осъдят комунизма и отстранят от себе си комунистическото клеймо – Белегът на звяра [The Mark of the Beast]…