РБ ще настоява да има повече пари за образование и по-малко за подслушване

36
Добави коментар
strelez83
strelez83

Реформаторският блок ще настоява да има повече пари за образование и по-малко за подслушване.

Това заяви за News.bg лидерът на СДС Божидар Лукарски след среща на лидерите на Блока днес с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ)

Божидар Лукарски: „Ние ще проведем такива срещи и с останалите работодателски организации у нас и със синдикатите. Целта на тази среща е да видим реакцията на реалния бизнес по отношение на нашата визия за управлението на държавата в областта на икономиката и по-конкретно тяхната оценка за нашата програма.

Както разбрахме, нашата визия е много близо до визията на бизнеса и на хората, които реално осигуряват работните места в България. Забележките на АИКБ бяха много малко и конкретни. Ние се надяваме да ги отразим, когато имаме участие в управлението на държавата и се радваме, че оценката на бизнеса за нашата програма е изключително положителна. Председателят на АИКБ Васил Велев каза, че от срещите, които са провели с другите политически сили за икономическото развитие, програмата на Реформаторския блок получава тяхното най-голямо одобрение.

Оценката на АИКБ беше много положителна по отношение на осигуряването на правната рамка, защото без право няма икономика и няма работни места. Нашата визия за намаляване на разходите в някои отрасли като например парите в МВР за подслушване, за сметка на това осигуряване на по-големи инвестиции в областта на образованието, което сега не осигурява достатъчно кадри за бизнеса. Оцениха много добре и нашите виждания за здравната реформа.

Една от заръките на работодателите е нещо, на което ние сме наблегнали в нашата програма, стара идея на нашите членове и симпатизанти. Това е разделението на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма на три подотрасъла. Това мегаминистерство в последните години се занимаваше главно с енергийната стратегия и енергетиката на България. Икономиката, индустрията и туризмът оставаха встрани от визията на управленците в България.“

Източник: www.reformatorskiblok.bg