Супичка – пътеводител на новака в кухнята

11
Добави коментар
gischo
gischo

Бисквитите Сълзица спокойно може да отнесем към класическите бисквити. Хрупкавите бисквити Сълзица присъстват по рафтовете в магазините в България от десетки години, числят се към сладките от детството и повечето хора дори и не подозират, че любимите им бисквити имат френски произход и на френски се наричат palmiers. Добрата новина за любителите на бисквити Сълзица е, че могат бързо и лесно да си ги приготвят вкъщи. Рецептата за бисквити Сълзица е наистина много лесна и е подходяща и за най-начинаещите готвачи, които не са приготвяли сладки до момента.
Бисквити Сълзица
Необходимите продукти за сълзица – хрупкави бисквити от бутер тесто:

1. 300 грама бутер тесто
2. ½ чаена чаша захар
3. 2 ванилии
4. ½ чаена лъжица канела

Необходимо време за приготвяне:
5 минути подготовка
20 минути във фризера
15 минути печене

Бисквити Сълзица
Рецептата за сълзица – хрупкави бисквити от бутер тесто в три стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за сълзица е подготовката на захарта. Смесвате захарта с ванилиите и канелата и разбърквате добре. Ако обичате аромата на лимон или портокал може да настържете и кората на ½ плод. Може да ползвате кафява захар и да добавите друг ваш любим аромат, както и да пропуснете ванилията или канелата, ако не ги обичате.

На кухненския плот поръсвате ½ от подготвената захар и върху нея разстилате многолистното тесто. Поръсете с останалата захар и леко разточете с точилка.

2.
Навийте тестото симетрично на рула от двете страни. Навитото руло приберете във фризера, за да стегне за 20-30 минути.

3.
След като тестото е стегнало го нарежете на филийки с помощта на тънък остър нож. Нарязаните бисквити Сълзица наредете в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути, или докато придобият леко златист цвят.

Бисквити Сълзица
Рецептата за Сълзица – хрупкави бисквити от бутер тесто е изпълнена.

Бисквитите Сълзица, наричани още и слонски уши са едни от най-лесните сладки, които човек може да приготви вкъщи за нула време. Също толкова лесни и също толкова класически са и скаличките. Рецептата за скалички търпи промени и може да бъде допълвана, а скаличките да бъдат украсявани по различни начини. Много интересни и също много лесни за приготвяне са и какаовите напукани сладки, които са истинска наслада за любителите на шоколад. Всичките тези дребни сладки са лесни и бързи за приготвяне, много подходящи както за всяка чаша следобедно кафе, чай или мляко, така и за Коледната трапеза сервирани като коледни сладки.

ДОБЪР АПЕТИТ!