Топ 10 модни тенденции за сезон Есен/Зима 2014 г. – Част Първа

11
Добави коментар
joli
joli

За новия сезон водещите дизайнери обявиха винените оттенъци за водещ цвят, кожени раници и плетива, кецове вместо високи токчета и всичко това вдъхновено от стила на 60-те години. Според списание ELLE ето кои са Топ 10 модни тенденции за есен/зима 2014 г., с които е добре да се съобразим, ако искаме да сме в крак с модата.

Назад към 60-те

Сексапилни мини-полички, къси рокли с графични принтове, ботуши над коляното, масивни бижута и сиво-винената цветова гама доминират в колекциите на дизайнерите за този сезон, като подчертават аристократичността на женския образ.

Плетени дрехи

Есен 2014 – сезонът на плетените пуловери, плетените рокли и поло-блузите, дори на плетените панталони и аксесоари. За този тренд не съществува  дума като „твърде” или „прекалено”. Плетената визия вече не се ограничава само до свободното време и излетите сред природата или на вилата. С вълнени плетени рокли този сезон ще се запълнят офисните коридори и дори културните и светски мероприятия.

Панталони под роклите

Тази тенденция малко ще ни изненада, но не е новост. Клинове под рокли и поли носихме и миналата зима, но сега модерно ще бъда да облечем и тесни панталони. Още в началото на годината музата на Карл Лагерфелд Емма Уотсън се появи на червения килим за церемонията „Златен глобус” с прилепнала рокля с гол гръб и отдолу с лъскав тесен панталон на Dior. Отново са модерни късите панталони и клинове под рокли-кимоно или тесни силуети с открити рамене, а дългите панталони – под плетени рокли до коляното.

Кецове

Кецовете през този сезон са обувка номер 1. Дизайнерите казаха НЕ на високите токчета и платформи. Модата за тази есен е много демократична и младежка. Съчетаните  грамотно кецовете също могат да подчертават женствеността и да бъдат елегантни.

Цвят бордо

Бордо, божоле, бургундско червено – оттенъците на винения цвят са на върха на популярността, този път отразени в зашеметяващи плетени палта до земята, масивни плетени пуловери и съблазнителни шифонени рокли.

 

Следва продължение

В статията са използвани снимки и материали от сайта www.elle.ru