Защо да изберем мебели от ратан?

1
Добави коментар
riki4
riki4

Защо да изберем мебели от ратан?

В последно време ратановите мебели са все по-предпочитани за градинско обзавеждане. Те носят топлина и лятно настроение, елегантни са и превръщат градината в истински тропически рай.

Мебелите от ратан са от естествен материал и имат натурална красота, благодарение на която чудесно се вписват в цялостния дизайн на градината и са в хармония с всички останали природни елементи. Освен това те са здрави и устойчиви, а същевременно и много леки и удобни.

Какво представлява ратанът?

Ратан е название на около 600 вида лиани от семейство Палмови, които растат в тропическите региони на Африка, Азия и Австралия. Те са увивни растения, а височината им може да достигне до 200-250 м.

Мебелите от ратан са ръчна изработка. Това прави всяка мебел уникална и носеща свой собствен индивидуален характер.

От тропическа дървесина могат да бъдат направени всякакъв вид мебели не само за градината, но и за вътрешните помещения – кресла, канапета, спални, столове, шезлонги, както и декоративни аксесоари.

Те носят неповторимата връзка с природата и придават уникално слънчево и екзотично излъчване на двора.

Освен елегантност и красота, мебелите от ратан притежават и голяма издръжливост, продължителността на живота им е 20-25 години.

Как да поддържаме ратановите мебели?

Като цяло мебелите от ратан са лесни за поддръжка и почистване. Най-важно за тях е да се предпазват от влага и от прекалено излагане на преки слънчеви лъчи. В градината е най-добре да бъдат поставени под навес. Трябва да се почистват от прах редовно, без да се използват агресивни препарати, които могат да повредят повърхността им.

Ако се спрете на мебели от ратан за вашия двор, знайте че си осигурявате качество, комфорт, изисканост и лятна екзотика от изцяло природни и екологични материали. Те ще превърнат вашия кът за отдих в градината, в прекрасно и любимо за цялото семейство, място.

Ако статията ви е харесала, подкрепете ни, като я споделите с вашите приятели!