Свежа и млада кожа

23
Добави коментар
rusenez
rusenez

Свежа и млада кожа

Кожата на лицето е изключително нежна. По лицето най-много се личат и следите на времето, поради тази причина кожата на лицето се нуждае от ежедневни грижи. Освежаването може да стане с различни пригодени и направени специално за лицето ви маски, но ако не ви се дават безброй много пари за козметични продукти със съмнително качество и не гарантиран ефект то тогава може да заложите на традиционното – маски за лице от плодове и зеленчуци.

 

Не е тайна за никого, че плодовете и зеленчуците изобилстват от витамини, след нараняване на тяхната цялост (срязване или настъргване) техните живителни сокове се използват като естествен подхранител на кожата.

 

От плодовете, най-често използвани при маските за лице с подхранващ и освежаващ ефект това са цитрусовите плодове като банан и киви. Цитрусовите плодове имат свойството да извличат от кожата токсините, правят кожата по еластична с което намалят бръчките и придават свеж вид на кожата. За да изготвите маска от киви или банан може да подходите по два начина единия е да нарежете плодовете на кръгчета и да ги нанесете върху лицето. Втория начин е да намачкате плодовете на кашичка и отново да нанесете внимателно върху кожата на лицето. Маската се нанася върху скулите, челото и брадичката. Носът и областта около очите остава не свободна от маската. Необходимо е поне 30 минути да престой маската върху лицето. За наистина освежаващ ефект върху кожата на лице е най-добре да правите тази процедура поне веднъж седмично.

 

Един плод, който е изключително силен естествен антиоксидант, това е гроздето. В почти всички професионални маски за лице се използва екстракт от грозде. Гроздето е изключително достъпен плод в Българските магазини, а приготвените от него маски освежават кожата, почистват я и я стягат. Екстракта от грозде спомага за премахването на черните точки по кожата на лицето и сенките под очите.

 

Друг наш плод, който намира широко приложение в изработката на маски за лице това е кайсията. Този плод е богат на витамини С и А. Кайсията прави кожата на лицето мека и устойчива не слънцето, вятъра и други фактори на околната среда. Избирайки кайсии за вашата маска е хубаво да подберете по-зрели тъй като те съдържат и повече витамини. Кайсиите може да се разбият с миксер или пасатор а приготвената каша се прецежда. Останалия след прецеждане плод се нанася върху кожата на лицето.

 

Когато се говори за естествени (природни) маски за лице не може да не се включат и зеленчуците.

 

Най-широко разпространи са маските с краставица. И това не е случайно. Краставицата съдържа около 90% вода, това я прави перфектна за хидратация на кожата. Световно известен е факта, че поставяйки кръгове от краставица в областта на очите те спомагат за премахването на тъмните кръгове. Маска за кожата на лицето може да се направи от кръгове или от настъргана краставица.

 

Магданоза освен естествен анабол, листата му съдържат про-витамин А, витамин С, фолиева кисилна и минерални вещества. Добра идея за маска за лице с магданоз е: ситно нарязване на магданоза и умесването му с извара (изварата  трябва да е натурална и да не съдържа сол в себе си). Маската стой около 30 мин. след това лицето се измива. Ще забележите освежаващият ефект от маската. Освен това тази маска помага срещу слънчеви петна по кожата.

 

Морковът е зеленчук често срещан в маските както за коса така и за лице. Този зеленчук е изключително ценен за кожата поради високото съдържание на витамин В, каротини и минерални вещества. Маската за лице от моркови се приготвя чрез настъргване с най-финото ренде. След това от получените стърготини се нанасят върху кожата на лицето. Така намазаното лице се държи около 20минути след, което се измива. След това лицето се намазва с крем. Освежаващия на лицето е гарантиран.