Нюйоркският ресторант „Le Bernardin“ – еталон за ресторантите на Варна

18
Добави коментар
rumianka82
rumianka82

Екипът на блог „Ресторанти Варна“ е на мнение, че има ресторанти по света, доказали се  като еталон в своята сфера. Точно такъв е нюйоркският ресторант „Le Bernardin“, считан за един от най-добрите рибни ресторанти в световен мащаб.

Ресторант „Le Bernardin“ – пример за ресторантите във Варна

 „Le Bernardin“ е ресторант, разположен в сърцето на Ню Йорк – Манхатън. Сред получените от него отличия, за които всички добри ресторанти във Варна също се борят, се открояват три звезди Мишлен и 21-вото място в класацията „50-те най-добри ресторанта в света“ за 2014 година. Екипът на рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“ споделя мнението, че през последните 20 години ресторант „Le Bernardin“ непрекъснато се усъвършенства под ръководството на шеф Eric Ripert. Въпреки огромния си глобален успех, американският ресторант продължава да развива своите кулинарни предложения с морски акцент, превръщайки се в една от най-популярните гурме дестинации в САЩ – доказателство, че ключът към прогреса на ресторантите във Варна и по света се крие именно в непрестанния стремеж към усъвършенстване.

Кратка история на „Le Bernardin“ – от блог „Ресторанти Варна“

Нека се върнем назад към историята на ресторанта – еталон за ресторантите във Варна… Първоначално ресторант „Le Bernardin“ отваря врати в Париж през 1972 година и се премества в Ню Йорк през 1986 година. Собственици тогава са Maguy и Gilbert Le Coze. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ отбелязва, че кухнята на самоукия  готвач Gilbert Le Coze е изцяло посветена на богатството от морето и фокус в менюто на ресторанта са морските дарове: свежи, семпли и приготвени с уважение и внимание. След неочакваната гибел на своя брат през 1994 година Maguy Le Coze започва да работи със забележителния кулинарен майстор Eric Ripert, който днес е главен готвач на заведението. 

А откъде произлиза името на нюйоркския ресторант? Както екипът на рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“ вече е споделял, имената на всички добри ресторанти във Варна и по света следва да са добре обмислени, запаметими и смислени, за да се „запечатат“ дълготрайно в съзнанието на клиентите. Ресторант „Le Bernardin“ е кръстен на монах, любител на добрата храна и качествените напитки, който е и герой от песен, изпълнявана многократно от бащата на Gilbert и Maguy Le Coze.

Менюто на ресторант „Le Bernardin“ – морско вдъхновение за ресторантите на Варна

Предвид близостта си до Черно море Вила Марциана и други добри ресторанти във Варна и региона биха могли да почерпят ценен опит и идеи от морските изкушения на ресторант „Le Bernardin“.  Както екипът на блог „Ресторанти Варна“ вече спомена, акцентът в кухнята на успешния ресторант пада върху свежестта, чистотата, фините вкусове и деликатните текстури на морските специалитети. Черпейки вдъхновение от заобикалящия го Ню Йорк, от френските техники на готвене и интернационалните кулинарни традиции, шеф  Ripert отдава почит на истинския вкус на морските дарове чрез „грациозна семплост“ при приготвянето на рибните специалитети. От тук идва и интересното групиране на ястията в менюто на „Le Bernardin“, което се различава от тези в повечето рибни ресторанти на Варна – „полусурови“, „едва докоснати“ и „леко обработени“. Екипът на рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“ отбелязва, че сред кулинарните шедьоври на шеф Ripert са: леко сварени миди Сен Жак с кафяво масло Даши, сотирани лангустини с трюфел, пачи крак и балсамов оцет, както и емблематичното за ресторанта ястие – тънки пластове от жълта риба тон, гъши дроб и препечена багета с див лук и екстра върджин зехтин.

Обстановката в „Le Bernardin“  през погледа на блог „Ресторанти Варна“

Според екипа на ресторант Вила Марциана – Варна, колкото и впечатляващо да е менюто на някой от ресторантите във Варна и по света, ако то не е придружено от любезно отношение  и предразполагаща атмосфера, това би повлияло върху цялостното преживяване на посетителите. Поради тази причина в гурме ресторант Вила Марциана до Варна удивителните кулинарни произведения на шеф Джеджев са перфектно съчетани с  безкомпромисно обслужване и оригинални интериорни и екстериорни решения, които придават блясък, разкош и красота на всеки празник. А каква е обстановката в нюйоркския „Le Bernardin“ и доближава ли се тя до тази в добрите ресторанти на Варна? Екипът на блог „Ресторанти Варна“ споделя, че прецизното обслужване и превъзходната винена листа на ресторанта потвърждават статуса на „Le Bernardin“ като ресторант от световна класа. Големите красиви прозорци излъчват светлина, а бляскавата метална мрежа, носеща духа на морето, и трите живописни картини, изобразяващи бушуващ океан, карат гостите да се пренесат на златния пясъчен бряг.

Богата история, разкошна атмосфера и удивително меню с морски нюанс  посрещат гостите на нюйоркския ресторант „Le Bernardin“. А какво ли Ви очаква в един от ресторантите на Варна, разположен само на 30 минути от морската столица? Заповядайте във Вила Марциана, за да се пренесете в света на несравнимото кулинарно удоволствие!

 

Още новини от рубриката „Ние, звездната кулинария и ресторантите на Варна“

Към всички рубрики от блог „Ресторанти Варна“