13 грешки, които да избегнете при избора на цветя за Вашата сватба – II част

19
Добави коментар
bgsvatbatat
bgsvatbatat

13 грешки, които да избегнете при избора на цветя за Вашата сватба – II част

Eкипът на наръчник „Ресторанти Сватба Варна“ споделя с Вас втора част на статията със съвети, как да избегнете някои често допускани грешки при флоралното оформление на Вашата сватба във Варна. Почерпете от нас идеи и опит, доверете се на себе си и на своите декоратори, за да превърнете тържеството си в цветна приказка!

Към първа част на статията

Грешка 7: Използване само на един цвят

Екипът на „Ресторанти Сватба Варна“ е забелязал, че много младоженци се стараят да напаснат цветята към роклите на шаферките, например. Но представете си шаферки с рокли в лавандулов цвят сред лавандулови декорации… Не е най-впечатляващата картинка, нали? Декораторите на сватби във Варна дават идея за декорации в цвят лайм, които в съчетание с рокли в лавандулово лилаво ще допринесат за прекрасни, изпълнени със свежест снимки.

Грешка 8: Избор на силно ароматизирани цветя за декорациите на сватба във Варна

Изборът на силно ароматизирани цветя за декорациите на масите може да Ви звучи като невероятно романтична идея, но ще подлуди гостите Ви, ако те са склонни към алергии. Съветът на „Ресторанти Сватба Варна“ е да се придържате към силните аромати само при подбора на цветя за сватбения букет и при флоралното оформление на олтара.

Грешка 9: Несъобразителност относно особеностите на избраните цветя

Какво имаме предвид? Всеки обича хортензии, особено в букети. Но екипът на „Ресторанти Сватба Варна“ подчертава, че тези цветя имат нужда от постоянна хидратация, а средната продължителност на живота им в нормални условия е около 3 часа. Така че тези цветя не биха могли да се задържат свежи до церемонията Ви, ако преди нея сте правили снимки няколко часа.

Грешка 10: Избор на твърде голям букет за Вашата сватба във Варна

Декораторите на сватби във Варна споделят, че булките често съотнасят твърдението „Колкото повече, толкова по-добре.“ към сватбения си букет. Това, което забравят, е, че колкото по-голям е букета им, толкова по-малко се забелязва роклята и цялостната визия на булката. Освен това, наистина ли искате да носите нещо, което е огромно и понякога дори тежко?

Грешка 11: Пренебрегване значението на покривките

Екипът на наръчник „Ресторанти Сватба Варна“ отбелязва, че това, което е под цветните декорации на масите, е също толкова важно, колкото и самото подреждане. Красивите покривки не само допълват избраните цветни декорации, те могат да накарат цветята „да цъфтят“ върху масите.

Грешка 12: Младоженците разчитат твърде много на тактиката „Направи си сам“ за своята сватба във Варна

Проучване на екипа на „Ресторанти Сватба Варна“ показва, че двойките, избрали този метод, са склонни да купят десетки стъклени вази за цветните декорации, което само претоварва цялостната визия. Декораторите на сватби във Варна споделят, че често в такива случаи получават „зов за помощ“ само няколко дни преди тържеството.

Грешка 13: Късна поръчка на цветята

Екипът на наръчник „Ресторанти Сватба Варна“ отбелязва, че често цветята пристигат от Гърция, Холанди и други страни по света, така че за декораторите е трудно да уредят доставката им в рамките на една седмица, например. Така че постарайте се да изясните предпочитанията си поне месец и половина преди специалния ден, за да дадете време на професионалистите за реагират навреме.

Това бяха и останалите често допускани грешки при избора на цветя за сватбите във Варна и региона. Екипът на „Ресторанти Сватба Варна“ се надява да е бил полезен източник на идеи и съвети.