Шунгит – лечебният камък, по-силен и от жива вода!

1
Добави коментар
blues_woman
blues_woman

Шунгит е минерал, който няма аналог и има безброй лечебни качества и разнообразие от ползи

Шунгит – лечебният камък, по-силен и от жива вода!

Шунгит е удивителен камък, който буквално изяжда всичко, което вреди на хората и на които и да е живи същества. Според учените, възрастта на този камък е почти 2 милиарда години. Външно той прилича на въглища, но лежи в най-древните пластове на земната кора. Северна Карелия е единственото находище в света на шунгит. И а различни версии за появата на този чуден камък. Според най-екзотичната, той е част от гигантски метеорит, откъснал се от Phaeton, планета, на която някога е съществувала кислородна форма на живот. Откъдето и да се е появил, ползите от този камък са невероятни!

Шунгит има уникални лечебни свойства. Прилагането на вода, в която се е киснал този камък за пиене и готвене е възможно да излекува заболявания на: храносмилателната система (гастрит, стомашна язва, камъни в бъбреците), на опорно-двигателния апарат (артрити, артрози), на нервната и пикочно-половата система, кръвоносната система и алергични заболявания.

Шунгит пречиства водата от органични хлорни съединения, амоняк, нитрат, убива Е.коли, и така нататък. Водата се използва и като лосион за засегнатите области на кожата от псориазис, атопичен дерматит, диатеза и за инхалация при бронхиална астма.

С голям ефект е и водата, използвана за изплакване на гърлото, устата и носа; при изплакване на косата след измиване; при измиване на проблемна кожа; докато приемате вани за подобряване на общото благосъстояние, облекчаване на умора, подобряване на кръвообращението, повишаване на ефективността).

Шунгит се продава в здравословните магазини. Той може да бъде набавен само от областта Карелия, която е някъде между Русия и Финландия. Най-големи находища има до едно езеро, често посещавано от Петър първи, именно заради чудните лечебни свойства на шунгит.