ТЕМА НА СВАТБАТА – СТИЛ ВИНТИДЖ

1
Добави коментар
BridalIdol
BridalIdol

Сватба в стил винтидж

Все по-голяма популярност от няколко години насам придобиват сватбите в стил винтидж. Винтидж културата предполага връщане назад във времето и пресъздаване на стиловете в модата и декорацията, характерни за 20-те, 50-те, 70-те и 80-те години. Разбира се, ние ще ви запознаем с тенденциите и стиловите характеристики при организирането на сватбени събития.

ЕЛЕМЕНТИ НА СТИЛИСТИКАТА

Цветове в гамата на кафявото
Пастелни цветове
Ретро инвентар
Състарени предмети
Антикварни мебели
Дантела и перли
Стари грамофонни плочи
Антикварни вази
Пишещи машини и книги
Дърво и натурални материали

Сватба в стил винтидж

ЦВЕТОВА ГАМА И ОСНОВНИ МАТЕРИАЛИ

Характерни за винтидж стила са съчетанията от приглушени тонове и пастелни цветове: кремаво, бежов, пепел от рози, зелено, мента, небесно синьо и лилаво. Напълно съответстващи на този стил са и всички цветове в кафявата и прасковено-розова гама. Тези основни цветове можете да заложите в използваните материали като тъмното дърво, лакирано дърво, дървени настилки, както и естествени или изкуствени кожи – всички носещи духа на времето. Трябва да знаете за този стил, че биха подхождали всички материали, които напомнят за поколенията на нашите родители и баби – керамика, порцелан, свещници, грамофонни плочи, огледала, състарени дървени рамки, антични предмети. Чудесно биха се вписали и натурални тъкани в матови цветове като лен, кадифе, коприна и дантела.

Сватба в стил винтидж

ВИЗИЯТА НА БУЛКАТА И МЛАДОЖЕНЕЦА

За изграждането на правилен образ в стил винтидж задължително обърнете внимание на облеклото. Това предполага избор на булчинска рокля и костюм, които са били “писък” на модата за своето време – преди 30 години. Имайки предвид, че “модата се върти”, булчинските рокли в стил винтидж са наистина модерни и днес – прибрани силуети, tea-lenght дължини, ефирни материи, дантела и шифон – идеалната комбинация! Прическите са прибрани коси в нисък кок или нежни ретро къдрици с подходящите аксесоари – диадеми, антични гребенчета, перли. Дантелата е задължителна – било то като основен плат или допълнителен акцент върху роклята като отделни апликации.

Младоженците трябва да изберат костюм с жилетка или риза, която да се комбинира с тиранти и класическо сако. Смокингът също е подходящ. Аксесоарите са папийонка, фишу и задължително елегантна кърпичка.

Визията на младоженците в стил винтидж

ПОЛИГРАФИЯТА И ЦВЕТЯТА

Ако наистина искате вашите гости да се докоснат до атмосферата на ретро духа, то трябва да отделите особено внимание на всеки акцент. Започнете с поканите. Заложете на крафт хартия или дизайнерска хартия в кафяво със състарена визия. Шрифтът за поканите трябва да съответства на цялостната визия – можете да изберете ар-деко шрифтове с прави и изчистени букви, характерни за надписите във филмите за това време, например, или ръкописни шрифтове, напомнящи на страровремските писма. За да запазите духа на времето можете да надпишете поканите и на ръка като поставите всяка в индивидуален плик с пощенска марка.

За да запазите този стил и в цветната декорация можете да използвате плавен преход от по-тъмни към по-светли тонове. Цветята, които биха били подходящи са рози, божури, хортензии, кали и лалета. Ако сватбата е на открито или искате да постигнете по-лежерна атмосфера, изберете хризантеми, карамфили или ранункулус, известен още като азиатско лютиче. Букетът на булката може да украсите с компринена или дантелена лента, както и да прикрепите старинна брошка към дръжката.

Цветята на сватбата в стил винтидж

Винтидж стилистиката в декора може да бъде подчертана по много различни начини: декорът може да бъде както ярък, пищен и елегантен, така и лек, романтичен и трогателен. За този стил характерни са всички елементи, които носят частичка от няколко изминали епохи. За да създадете необходимата атмосфера можете да използвате базовите елемнти за този стил : ретро куфари, ретро чадъри, пишещи машини, грамофонни плочи, антикварни мебели, огледала, ретро рамки и картини, старинни часовници, статуетки.

Старинният скрин или диван би бил прекрасен елемент от фотозоната. Незаменим винтидж елемент са старинните бижута – перлени огрърлици, сребърни обеци, брошки с камъни.

Сватбена декорация в стил винтидж

Сватбена декорация в стил винтидж