Кошлуков: Бареков иска да фалира TV7 и NEWS7

1
Добави коментар
mignews
mignews

Синдикът и съдия Тодоров извършват престъпление, даваме ги на прокурор и ВСС, закани се шефът на телевизиите

На пресконференция днес Емил Кошлуков, директор на TV7 и NEWS7 обяви, че според него законът се нарушава драстично от синдика и съдия с фамилия Тодоров в Софийски градски съд.

„Ако бях юрист, щях да кажа, че става дума за организирана престъпна група, но понеже не съм, няма да го кажа“, допълни той.Кошлуков заяви, че не може да определи случващото се като „политическа поръчка”, защото няма доказателства, но бе категоричен, че двете искания за блокиране на сметките и обявяване на групата в несъстоятелност идват от „Ноу фрейм медия България ЕООД” на Николай Бареков. „Но не сме видели нито искането, нито фактури за техните искания”, допълни той.

Според него, синдикът възпрепятства по всякакъв начин работата на телевизиите, допускат се действия, които са извън закона, обжалват се пред съда, но резултат няма.  „Този човек действа като инструмент на Светата инквизиция, и има ясна цел – една медия да бъде свалена, защото излезе извън контрола на определени кръгове” продължи тв водещият.

Той обясни, че в договора му за директор не е фиксирана заплата. Ако нещата се оправят, Бордът на директорите ще реши за възнаграждението ми”, уточни Кошлуков. Кошлуков изнесе и факта, че синдикът сключва договор от името на телевизията с охранителна фирма, след това добавя анекс и задължава телевизията с главозамайващи суми. „Срокът за охрана е три години и ще трябва да им се плаща, дори и да си отидат, при това този договор е одобрен от българския съд“, допълни той.

„Същата охранителна фирма, „Делта гард”, изпраща съобщение , че не плащаме и искат милиони за неустойки. Това съобщение се получава в Бургас от бащата на синдика, не при нас в телевизията. Всичко това е разрешено от български съдии, които явно са бандити”, категоричен бе Кошлуков. Според него, този човек действа в пълен синхрон със съдия Тодоров, който одобрява всичките му искания.

Директорът на групата телевизии посочи, че след като са получили от Апелативния съд право да разполагат с някои от сметките си, за да платят заплати на журналистите, съобщението за това пътува три дни от кантората на частния съдебен изпълнител до банките и все още не е стигнало.