Борисов с притеснения, че няма да има правителство след 5 октомври

9
Добави коментар
slavchev
slavchev

Спонсорирани връзки:

Коалиция на ГЕРБ и ББЦ изглежда невъзможна към момента.

Бойко Борисов бе попитан за това, дали смята, че след 5 октомври, когато се проведе вота, ще има сформирано правителство. Пред Дарик медия, Борисов сподели, че би оказал подкрепа на БСП, ако лявата коалиция победи ГЕРБ. Той смята, че в сравнение с други избори, тази година е много вероятно да няма стабилност и правителство след 5 октомври. Ако не се сформира правителство след изборите, това би ни вкарало в криза, която ще е тежка и непоправима с години напред.

Борисов отбеляза, че дори ГЕРБ да постигне много висок резултат от вота, това няма да е гаранция за стабилност. ГЕРБ би желала да ползва един такъв евентуален резултат, за да подскаже в какво състояние са другите партии. Ако те смятат, че България ни е мила, трябва да се седне и да се поговори за вариантите да излезем от лошото положение, без да има фалит, и без държавата да бъде разкостена.

По отношение на възможните коалиции в парламента, Борисов отряза, че с ДПС няма как да има такава, тъй като нито едно звено на партията не би го пожелало. Той смята, че шансовете на БСП да победи ГЕРБ на изборите не са фарс,  и ако това се случи, ГЕРБ ще подкрепи партията, стига решенията да са за благото на България.  За коалиция с ББЦ не може да се говори, защото техните ръце очевидно не са чисти. Борисов сякаш ли отряза и Реформаторите, тъй като поведението им в последните дни отрича каквото и да е било желание за коалиция с някого.

loading…

Спонсорирани връзки: