Скандалът със сграда Драгалевци или как държавната машина се гаври с живота на хората!

1
Добави коментар
slavchev
slavchev

Симеон Даскалов – човекът, който се опълчи на ГЕРБ и държавата

Мнозина от вас са чували са скандалната история със столичната сграда Драгалевци, която вече 6 години тъне в прахоляк и то само и единствено заради схемите за източване на пари от 2 фирми, тясно свързани с родните политици – „Хуфу“ ЕООД и „Армстройинвест“ ЕООД.

Симеон Даскалов е инвеститорът, който се хвана със застрояването на сграда Драгалевци, но за негово съжаление, реалността в България е по-потресаваща, отколкото дори някога сте си представяли. Няма да ви ангажираме с цялата шокираща история около строежа, като повече информация можете да прочетете ТУК и ТУК, но ще ви запознаем в общи линии с този проблем, който би трябвало да бъде решен буквално за няколко минути, а правораздаващите институции се бавят години наред, с една единствена цел – да се заметат всички доказателства около строителната измама и самият инвеститор да спре да търси правата си, под натиска на държавната машина и по-конкретно партия ГЕРБ.

Като обикновен човек, който иска публичност на своята история, Симеон Даскалов се е свързал с редица телевизии, вестници, списания и собственици на информационни интернет агенции, но както може би се сещате и сами, когато са замесени политици, всички подвиват послушно опашка и предпочитат да продължават да точат парите на властимащите, вместо да отразят обективно реалността и да дадат гласност на един много сериозен проблем.

За щастие, КОЧ.БГ е независима медия и не се притеснява от политическите манипулации, за това обърнахме внимание на господин Даскалов и се надяваме този проблем да бъде разрешен в най-кратки срокове, за да не се стига до международен съд и България отново да плаща глоби, заради некомпетентността на определени държавници.

Проблемът със сграда Драгалевци е много сериозен, тъй като въпросните фирми „Хуфу“ ЕООД и „Армстройинвест“ ЕООД са вече с очернена репутация, а и двете са пряко свързани с държавата. Първата компания изпълнява държавни поръчки и се ангажира със сериозни строежи, но самият Симеон Даскалов се е натъкнал на шокиращи доказателства, които уличават „Хуфу“ ЕООД в източване на милиони левове, чрез фалшифициране на документи, злоупотреби със строителни материали и още куп подобни.

Втората компания пък е с надзорни функции и е принципал на министъра на отбраната, без значение кое правителство е на власт. Сами можете да разберете, че тук са замесени много политици и именно това е причината сграда Драгалевци да не бъде построена и до ден днешен. Инвестирането в проекта е започнало още през 2008-а година, а срокът за изпълнение на проекта е бил 300 дни. Е, дори и 1900 дни по-късно, сградата все още не е довършена, а инвеститорът е ощетен със стотици хиляди левове, които вероятно никога няма да види.

Истинските проблеми на Симеон Даскалов започват, когато той тръгва да търси правата си по административен и съдебен път, чрез жалби до прокурори, разследващи органи и най-различни агенции. Вместо обаче компетентните органи да разрешат случая, те започват масиран натиск срещу господин Даскалов, който вече има 5 дела, 3 от които са с парична гаранция, „мярка за неотклонение“. На всичкото отгоре, срещу него е издадена заповед за принудително задържане, като властите се опитват да го изкарат с психически отклонение.

След като 28 месеца, прокурорите не могат да намерят време да разгледат случая, Симеон Даскалов е написал отворено писмо до Бойко Борисов, който е изпратил в централата на ГЕРБ и лично до лидерът на партията, чрез профилът му във Фейсбук. Отговорът на Борисов е изключително кратък и недвусмислен: „Ще проверя“.

След това обаче, проблемите за Даскалов продължават и то с пълна сила, като срещу него е впрегната цялата държавна мощ, а в скандала са замесени редица лица от ГЕРБ и приближени на ГЕРБ, включително Йорданка Фандъкова, архитект Влади Калинов, кмета на столичният район „Витоша“ – Валери Йорданов, Марин Проданов и още редица подобни лица.

Е драги читатели, сами виждате колко абсурдна е ситуацията в България и как един човек, който иска да построи нещо и да прави бизнес, попада под ударите на властта, от които измъкване няма, колкото и неоспорими доказателства да имаш.

Някой от вас ще критикуват, че не е сега момента да се злослови срещу ГЕРБ, тъй като сме в разгара на предизборната кампания, но нашият екип смята, че това е точното време, за да разберат неориентираните гласоподаватели, колко безскрупулни са политиците и как правят каквото си поискат, без да носят отговорност за делата си.

Спонсорирани връзки: