Над 16 000 круизни пасажери е превозила „Дунав турс”

7
Добави коментар
bulgariatravel.org
bulgariatravel.org

Над 16 000 круизни пасажери е превозила „Дунав турс”

10.02.2015

От началото на март, когато започна сезонът на речните круизни плавания, досега русенската фирма не е имало нито едно отложено плаване.
За разлика от почивките на море и планина, зачестилите валежи тази година се оказаха ползотворни за нивото на реките и не е имало ниски води, които обикновено създават проблеми пред речното корабоплаване.
Противно на очакванията, усложнената обстановка в Украйна също не е попречила на круизните плавания, които „Дунав турс“ извършва по тази дестинация.
„Имахме известни опасения с нашите партньори за пътуванията на моторен кораб „Русе Престиж” до украинското пристанище Вилково. Този круиз е с продължителност шестнайсет дни и туристите го предпочитат, защото украинската Венеция, както наричат Вилково, е доста екзотично място за тях. Притесненията идваха най-вече за сигурността на пасажерите. Екип на нашата фирма два пъти посети този град, за да се убеди, че всичко е нормално”, каза Катя Стоянова, изпълнителен директор на „Дунав турс” АД.
Предимно немски туристи предпочитат да плават по река Дунав, но и тази година не малко българи се възползваха от предложенията на компанията. Специално за тях е разработена програма с промоционални цени.

Изцяло обновена е и анимационната програма на борда на речните круизи на „Дунав турс“ през този сезон. Освен традиционната българска сватба, туристите изучаваха народни танци и имаха уроци по български език. „Голямата конкуренция от кораби по вътрешните водни пътища на Европа ни кара да увеличаваме и изискванията към екипажите на корабите. Туристите стават все по-взискателни, а ние се стремим да не ги разочароваме”, допълни Катя Стоянова.
Компанията разполага с 6 кораба за круизни плавания. “Елегант Лейди” и “Хайнрих Хайне”, обикалят по Дунав и притоците му в Германия, а най-новият кораб на компанията – произведеният през 2012 г. в Холандия “Ариана”, прави круизи до делтата на река Дунав. До украинските градове Вилково и Измаил плават корабите “Русе Престиж”, “София” и “Русе”. Партньори на “Дунав турс” са едни от най-големите немски туроператори – “Фьоникс Райзен” и “Нико Турс”.