Момчето, което пропиля 6 млн. евро: Мисля за самоубийство, даваха ми наркотици

1
Добави коментар
maqo
maqo

Милен Паунчев – до преди година момчето е сред най-богатите в Пловдив. След смъртта на родителите си наследява земи за 6 млн. евро, а сега е без пукнат грош. Животът му се преобръща за по-малко от месец – баща му умира от рак на костите, а след две седмици от масиран инфаркт си отива майка му. Милен е в депресия, останал е пълен сирак. Адвокаткат на родителите му се обажда, за да му съобщи, че е наследник на над 100 дка земя в Пловдив, които са в регулация.

Останалото е история – запознава се с грешните хора, които се възползват от наивността и фактът, че младежът е в шок от смъртта на родителите си. В студиото на „Предаването“ Милен се осмели да каже и името на виновника за това, че от богаташ се превърнал в просяк – Антон Арабаджиев. Малко по малко обкръжението около Арабаджиев започва да го уговаря да замени земите за апартамент, кафене, дали му да кара луксозни автомобили, при все че нямал книжка.

Новите му „приятели“ започнали да го ухажват и малко по малко да точат богатството му, възползвайки се от доверието му. Карали го да подписва документи, а срещите им винаги били поливани от доста алкохол, в който според Милен е имало наркотични вещества. Докато се усети вече бил прехвърлил цялата си собственост на други лица. През цялото време го придружавали яки момчета, за да не даде информация за случващото се с него пред свои приятели. Твърди, че бил шокиран и уплашен от смъртта на родителите си и затова напълно се доверил.

Започнал да чува слухове за себе си и за това как е пропилял наследството си и вече няма нищо. Отишъл в Агенцията по вписванията, където се уверил, че наистина вече няма нищо на негово име. На път е да загуби и родната си къща, съдебен изпълнител ще го изгони следващия месец. Паунчев признава, че го заплашват да мълчи и много пъти хората, които му взели имотите са казвали да не търси съдействие от полицията, защото парите и властта са в техни ръце. Страх го е, че ще бъде убит и напоследък често мисли за самоубийство. Крепи го единствено мисълта, че държавата може да си свърши работата. Осъзнава, че е извършил огромна глупост от наивност. Човекът, който организирал измамата му казал: „Отивай при майка си и баща си“, думи, които още отекват в съзнанието му.