Колаген-Collagen

9
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Колаген е комплекс от протеини, особено важен за външния вид и състоянието на кожата,отговорен за нейната еластичност. Ето защо колаген намира широко приложение в областта на козметиката и естетичната медицина.Независимо от факта, че колаген,на първо място,се свърва с добрия вид на кожата, той има много други важни свойства ,които ще разгледаме подробно в следващите статии.Тук основно ще разгледаме колаген за лице  Beautin collagen чиято функция е да овлажнява и подобрява еластичността на кожата, напълно решава проблема с нарушение на пигментацията на кожата.Основната причина за дефицит на колаген е нездравословен начин на хранене. Важно е да се консумират качествена храна,защото колагеновите влакна се формират с участието на цяла група от аминокиселини, влизащи в тялото само от протеини приемани с храна или добавки. Липсата на аминокиселини от групата веднага дава отражение върху кожата ни,като и предава не добър външен вид-суха и набръчкана кожа. 

Хроничен недостиг на аминокиселини,има отрицателно въздействие не само върху кожата а и върху състоянието на косата и ноктите (ноктите се чупят лесно). В допълнение към липсата на аминокиселини е и не е здравословния живот и лоши навици. Сред тях са:честа употреба на алкохол, тютюнопушене, прекомерно излагане на ултравиолетови лъчи, депресия,стрес, недостатъчен прием на чиста вода, хормонален дисбаланс, драстична загуба на тегло. В допълнение, на отрицателното въздействие върху състоянието на кожата ни е и недостатъчната хидратация, както и стомашно-чревни заболявания.

Видове колаген-Колаген за пиене

Хидролизиран натурален колаген се извлича от различни източници, препоръчваме Ви да обърнете внимание на произхода на колаген ,който трябва да е изписан на етикета на продукта.Има три вида колаген: животински колаген, растителен колаген и морски колаген (колаген от риба-рибен колаген). Животински колаген беше първия и най-използван в козметиката ,той се извлича от кожата на едър рогат добитък. Днес, вече е доказано опасен за човешкото здраве, неговата употреба може да доведе до сериозни последици.Растителен колаген се извлича от растителни източници, обикновено пшеничен протеин. В днешно време най-ефективният и безопасен от антиалергични реакции е Marine Collagen-Морски колаген. Един такъв добър вариант е Beauty collagen.Той се произвежда от  риба и миди. Молекулите на този  колаген са подобни по структура на човека. За това неговата ефективност е висока, и  той не може да предизвика алергични реакции. 

 С напредване на възрастта, активността на клетки, които произвеждат collagen, постепенно намалява, което води до намаляване на нивото на kolagen в кожата, и тя губи своята еластичност. Именно това е причината за появяват върху кожата на първите признаци на стареене: бръчки, гънки, дълбоки линии, увиснала и отпусната кожа.Това е и една от причините за (липса на колагенови фибри) развитието на целулит. За да се компенсират липсата на collagen в тъканите и се забави процеса на стареене на кожата, не е достатъчно само използването на козметични кремове а и да добавите колаген за пиене като Collagen Pro Active.В кемовете съдържанието на collagen не е достатъчно, тъй като молекулите на kolagen са големи, това ги прави трудни за проникне в кожата. Ето защо, когато collagen се съдържа в крема за кожата или маска остава на повърхността на кожата. Затова добавете прием на течен колаген Про актив.

Колаген на инжекции- колагенови инжекции

Най-ефективният метод за прилагане на collagen, за да се запази младостта на кожата са колагенови инжекции. Те са много популярни и се използват за подмладяване на кожата, премахване на бръчки и корекция на контура на лицето. Специални (пълнители) на базата на kolagen се инжектира под кожата, които запълват бръчките, което води до по-гладка кожа, тя придобива гладкост и еластичност. Колаген на инжекции в крайна сметка се абсорбира, така че за поддръжката трябва да се извършват повторни курсове на инжекции (обикновено на всеки шест месеца). Биосъвместимите колагенови инжекции се използват успешно и за уголемяване на устни-колаген за устни. В козметиката Collagen се използва също така, и за да се коригира белези от различен произход (белези от акне или след оперативна намеса). При употребата на колагенови инжекции, повърхността на кожата се изравнява, става гладка, и белезите стават по-слабо изразени. Колаген под формата на инжекция за лице обикновено се препоръчва за период от 35-60 дни. По време на бременност и кърмене, както и хора, страдащи от алергии към колаген, употребата на kolagen не е желателна. Ето защо преди инжектиране на колаген се прави процедура за тестване за поносимост. Процедурата се извършва в амбулаторни условия.От броя и дълбочината на бръчките зависи и обема на инжектирания kolagen.Веднага след инжекцията има малко болка и подуване и се наблюдава посиняване .Всички неприятни странични ефекти, сами по себе си ,са в рамките на няколко дни след процедурата. Продължителност на лечението е не повече от един час. Ефектът от въвеждането на kolagen в кожата на лицето се вижда веднага. 

Процедурата колагенови инжекции има някои странични ефекти:Хора с чуствителна кожа веднага след инжектиране, могат да направят сериозна алергия към лидокаин и тип на колаген, който е използван.За да избегнете тези нежелани странични ефекти Ви препоръчваме да използвате течен колаген Beauty collagen или Collagen Pro-Active както си правите маски за лице или ги приемате като течен колаген за пиене. 

 Маска с колаген

Всяка жена, след двайсет и пет годишна възраст (при суха кожа дори по-рано), може да използва колаген.Течен колаген прави кожата хидратирана, еластична,изглажда бръчките и възстановява белези на кожата.Употребата на колаген за пиене,колаген на таблетки,течен колаген ,е важен елемент от една цялостна грижа за кожата. Използването на маски с колаген ви позволява да спрете процеса на стареене. Най-добрия колаген за лице е добавки морски колаген.Има допълнителни компоненти collagen complex, който се съдържат и стимулират производството на колаген в кожните клетки. Тези компоненти в collagen complex натурално растително масло, женшен, алое вера, екстракти от водорасли, биофлавоноиди, полиненаситени мастни киселини, пептиди, хиалуронова киселина, витамини (включително витамин C) и други вещества. 

Маска с колаген може да направите с Beautin collagen.Тя се нанася върху предварително почистено лице и се държи в продължение на половин час. Тази процедура следва да се извършва веднъж седмично, веднъж на всеки шест месеца, трябва да се направят няколко процедури (15-20) два или три пъти седмично. По този начин, можем да постигнем ефекта на подмладяване на кожата, за да запази своята защитна функция и поддържа красив външен вид. 

 Процедури с Колаген

Колаген Beautin collagen, който се използва при процедури в салоните за красота. Днес,в салоните за красота се предлагат няколко лечения и процедури, за да стимулират производството на колаген и кожни клетки.Те включват мезотерапия , йонофореза, ridoliz, Thermage. Мезотерапия е процедура при която се въвежда дълбоко под кожата колаген гел. През първите девет месеца гела се задържа под кожата, и провокира производството на собствени колагенови клетки.Но тази процедура е противопоказана, тъй като води до алергични реакции. 

При йонофорезата колагена се прилага като козметична маска в горната част на който е прикрепен електроди. През тях преминава ток, при което в  рецепторите на кожата се разтваря колаген. Влакната и молекули проникват дълбоко в кожата и се натрупват там. След това започва борба между клетките на кожата и чуждото вещество, което кара организма да създаде своя собствен колаген. 

При процедурата Ridoliz  се поставя дълбоко под кожата игли с електрод, чрез които се подава ток с висока честота. Кожата реагира на този шок, при което се стимулира процеса на набъбване който активира производството на колаген. 

Thermage е метод в който се създава електромагнитно поле с помощта на специално устройство.Процедурата не оставят следи върху кожата, и има за цел да стимулира производството на колаген.При тази процедура е характерно,че лифтинг ефекта се увеличава след шест месеца и се съхраняват до пет години.Процедурата има минимален брой на противопоказания.