Актуални тенденции сред ресторантите на Варна за 2014 г.

21
Добави коментар
restorantiv
restorantiv

Актуални тенденции сред ресторантите на Варна за 2014 г.

Екипът на ресторант Вила Марциана – Варна постоянно се стреми да се променя и усъвършенства. При нас различното и актуалното успешно се съчетават с традициите и опита, с цел постигане на хармония и отличителност. Ето защо, световните кулинарни и ресторантьорски тенденции за текущата година представляват изключителен интерес. Международните консултанти по ресторантьорство, храна и напитки Баум и Уайтмън са изготвили списък на тенденциите в бранша за 2014 г., някои от които екипът на блог „Ресторанти Варна“ представя за Вас.

Дегустационните менюта в ресторантите във Варна и по света

Кой казва, че не можете да имате всичко? За няколко години дегустационните менюта са се превърнали в част от менютата на изисканите ресторанти в ресторантите на Варна и по света. Е, изглежда, че според авторите на доклада вече дегустационните менюта ще бъдат на разположение и в по-малко елитни ресторанти, които започват да добавят дегустационни опции към своите а ла карт менюта.

Многостепенните гурме менюта по принцип се отличават с по-високи цени, но ако искате да се насладите на едни от най-добрите кулинарни произведение на планетата, защо да не опитате? Екипът на блог „Ресторанти Варна“ Ви напомня за изтънчената гурме вечеря всеки четвъртък във Вила Марциана.

Пилешкото става част от гурме менютата

Според Баум и Уайтмън през 2014 година „скромната птица ще стане висша“! Екипът на блог „Ресторанти Варна“ информира, че пилешкото месо отбелязва присъствието си във все повече гурме менюта на ресторантите във Варна и по света. Съчетано с гъши дроб, черни смокини или пъдпъдъчи яйца, то придобива един по-различен и изискан образ. Бъдете подготвени за годината на пилето! А нека Вила Марциана и добрите ресторанти на Варна отбележат тази тенденция в тефтерчето си с новости.

Маслото вече не е достатъчно

Вкусната филийка хляб с топящо се масълце явно вече излиза от мода. Баум и Уайтмън отбелязват, че във все повече заведения към хляба се сервират и различни, най-разнообразни дипове. Екипът на блог „Ресторанти Варна“ споделя, че някои по-интересни такива, част от които се сервират и в иновативните ресторанти на Варна, са горчица с черен чесън, ванилова тапенада, доматен мармалад, хумус с розмарин, дип от пушен патладжан, масло от цвекло, от парливи чушки или от манатарки. Кулинарният екип на ресторант Вила Марциана – Варна взима под внимание това, за да включи още интересни добавки към апетитните хлебчета на неделния брънч бюфет.

Зеленото е новият цвят в ресторантите във Варна и по света

И под „зелено“, международните консултанти имат предвид всичко здравословно. Все повече хора по света започват да променят начина си на хранене, преминавайки на безглутенови, диетични или диабетични храни, или пък стават вегетарианци или вегани. Тези тенденции се очертава с все по-голяма сила да навлизат и в ресторантите на Варна. А за ресторант Вила Марциана – Варна винаги е било важно да предлага истинска, здравословна храна с натурален вкус.

Нова вълна от източни вкусове сред гурме ресторантите във Варна и по света

Според доклада на Баум и Уайтмън, ресторантьорите трябва да са нащрек за новата междукултурна кухня с източни нюанси. Международните консултанти отбелязват, че бежанските вълни от Тунис, Египет, Иран, Ирак, Сирия могат да пренесат със себе си и нова вълна в кулинарните среди. И въпреки че в настоящата обстановка, това не е най-актуалният проблем, свързан с емигрантите от тези страни, все пак не е зле ресторантите във Варна и по света да се подготвят за лека доза екзотично източно влияние през 2014 година.

Екипът на ресторант Вила Марциана – Варна се постарае да бъде „в крак“ с тенденциите в кулинарията и ресторантьорството през 2014 г. Но преди това, разбира се, ще ги пречупи през своята отличителна призма!

Още новини за ресторантите във Варна

Новини от рубриката „Традиции и тенденции в ресторантите на Варна“