Лудогорец изпусна „Реал Мадрид“

8
Добави коментар
mignews
mignews

Лудогорец направи нов изумителен мач в Шампионската лига! „Орлите“ изпуснаха да отмъкнат поне точка от галактическия отбор на Реал Мадрид. Шотландският рефер Крейг Томсън подбутна леко испанците за обрата от 0:1 до 2:1, а трибуните на „Васил Левски“ реагираха с мощни възгласи „Мафия, Мафия!“.

Реферът отсъди две дузпи и зачете спорен гол за Реал, а в същото време подмина с лекота няколко критични ситуации в и около наказателното поле на испанците. В крайна сметка европейският клубен шампион взе своето в София след голове на Кристиано Роналдо от дузпа и Карим Бензема. Иначе Марселиньо бе дал летящ старт за „орлите“, след като откри резултата още в 8-та минута.

Напук на предварителните прогнози за безпроблемна и разгромна победа на Реал, над 40 000 зрители на „Васил Левски“ видяха нова дръзка игра на българския шампион. Хората на Георги Дерменджиев въобще не се притесниха от многомилионните футболисти срещу себе си и показаха завидно самочувствие.

Още в осмата минута Марселиньо взриви трибуните, след като откри резултата. Фабио Ешпиньо центрира от ъглов удар, топката беше отклонена към задната греда, където лисицата Марселиньо с лекота засече топката в мрежата – 1:0.

Последва незабавен щурм на Реал към вратата на Лудогорец. Бейл и Ернандес обаче направиха по един бърз пропуск. Последният обаче изработи дузпа за испанците в 10-та минута. Чичарито бе спънат от Йордан Минев в наказателното поле на Лудогорец и реферът бе категоричен – дузпа за Реал. Кристиано Роналдо се засили, но ударът му от бялата точка беше спасен от Владислав Стоянов. Малко след това пък гол на португалеца беше отменен заради засада.

Това обаче не беше всичко – в 24-та минута Реал получи правото да изпълнява втора дузпа. Кристиано Роналдо се строполи като гръмнат при леко докосване от Козмин Моци и изпълни целта си. Носителят на Златната топка този път надигра Владо Стоянов, въпреки че българинът усети ъгъла му – 1:1. От този момент до края на мача при всеки досег на Роналдо до топката от публиката се чуваха възгласи „Меси, Меси“. От сектора с гостуващите фенове пък отвръщаха „К*р за Меси“.

До края на полувремето Бейл и Ернандес пропуснаха по още едно положение, а гол на Роман Безяк бе отменен заради засада. Словенският нападател на Лудогорец беше изведен сам срещу Икер Касияс и след като го преодоля, мушна топката в мрежата. Безяк побърза да се израдва, но бе секнат от страничния рефер.

Още в началото на второто полувреме Реал показа, че няма да се примири, докато не отбележи втори гол. Ранни пропуски на Роналдо и Серхио Рамос обаче попречиха за изпълнението на целта. В 52-та минута Владо Стоянов направи ново фантастично спасяване, този път след удар с глава на Бейл.

Само три минути по-късно Лудогорец направи страхотна контраатака, при която Фабио Ешпиньо отправи бомбен удар от близо 25 метра. Икер Касияс обаче изби с мъка. Жуниор Кайсара и Роман Безяк пък не успяха да реализира, въпреки че бяха останали сами срещу един защитник и Касияс.

Реал натискаше, но пък трудно намираше пространства в сгъстената защита на Лудогорец. Още в тези минути се усети, че главният рефер Крейг Томсън удря леко рамо на галактическия Реал. Нарушение срещу Безяк около наказателното поле на испанците беше подминато с лекота. В 66-та минута пък Марселиньо можеше тотално да разочарова испанците след супер удар от границата на наказателното поле. Касияс обаче някак изби.

В 77-та минута резервата Карим Бензема направи пълен обрат. Французинът засече центриране на Марсело отляво, но при ситуацията останаха сериозни спорове за нарушение срещу Александър Александров. Крейг Томсън не реагира, а от трибуните вече се чуваха мощни викове „Мафия, Мафия!“. Шотландският рефер тотално измести Роналдо като най-омразният човек на терена в 84-та минута. Резервата Върджил Мисиджан падна в наказателното поле на Реал, но дузпа не последва. Малко след това пък свири несъществуваща засада.

В крайна сметка Реал задържа преднината си и постигна втората си победа в Шампионската лига този сезон. Лудогорец пък пропусна втора прекрасна възможност да накаже един от най-големите отбори в Европа. „Орлите“ бяха посечени с дузпа и при дебюта си в турнира – за 1:2 от Ливърпул на „Анфийлд“.